Persze ez még csak átigazolási pletyka, de annak elég izgalmas.

A futballvilág legfelkapottabb témája jelenleg a Manchester City két idényre szóló kizárása az európai kupasorozatokból. Az UEFA a szigorú büntetést azután hozta meg, hogy a City megsértette a pénzügyi fair play szabályzatát, a klub fellebbezhet:

Az eset után az egyik legérdekesebb kérdés, hogy mi lesz a Cityvel, ha valóban ekkora büntetést kap a klub, megtudja-e tartani a sztárjait? Vagy a csapat legfontosabb játékosai úgy döntenek, nem maradnak.

A Goal napi átigazolási híreiben azt írja, hogy Kevin de Bruyne-t és Aymeric Laporte-ot már ki is nézte egy topklub, konkrétan a City jelenlegi legnagyobb riválisa, a Liverpool. Persze ez még csak pletyka, de azért, ha valóban így lesz, az egyrészt óriási érvágás lenne a Citynek, másrészt komoly erősítés az amúgy is bombaerős Liverpoolnak.

A belga De Bruyne a Premier League és a világ egyik legjobb középpályása, piaci értéke 150 millió euró. Laporte szintén abszolút elit a posztján, a védőt korábban Guardiola a világ egyik legjobb középső hátvédjének nevezte, őt jelenleg 75 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Meglepődsz, melyik játékosnak van a második legtöbb fejesgólja a 21. században