Összejött a siker, legyőztük az Afrika-bajnok Tunéziát a dán–német közös rendezésű kézilabda-világbajnokságon.

Az már a meccs előtt tudott volt, hogy számunkra csak a győzelem elfogadható, ha a legjobb hétben akarunk végezni – ez kell ahhoz, hogy még biztosan elérjük az olimpiai selejtezőt –, és az is, hogy a szombati meccsnapon mindkét csapat rápihentette kulcsjátékosait a mai összecsapásra.

Az első félidőben több hullámvölgyünk is volt, többször is többgólos hátrányban kerültünk, de mindig sikerült ledolgoznunk és megfordítanunk is az állást. Székely Marci nagyot alakított a kapuban, védelmünk a végére egészen összeállt, miközben mezőnyjátékosaink villámgyors támadásokkal mattolták az afrikaiak rendezetlen védelmét. A szünetre 16–14-gyel vonultak a csapatok – az előny nálunk volt.

A második játékrész is úgy alakult, ahogy szerettük volna, védelmünk jól szuperált, támadásaink hatékonyak voltak, vagyis tovább tudtuk növelni előnyünket. A hajrában már hat góllal is mentünk, így kicsit belelazítottunk, de még így is ötöt vertünk az Afrika-bajnokra.

IHF on Twitter

Hungary are three points now at #handball19 main round after beating the African champions Tunisia 26:22 👏🏼🇭🇺 #handball19 #GERDEN2019 #HUNTUN

Megjegyzés: a képen 26–22-öt írnak végeredménynek, de Tunézia utolsó találatát végül nem adták meg, videózás után kiderült, hogy időn túli gól volt.

Székely Marci, Balogh Zsolt, Bodó Richárd és Lékai Máté hatalmasat játszott, utóbbi három egyébként kényszerpihenő után tért vissza.

Ezzel három pontunk van, és szemmel láthatóan elfáradt a csapat, de most jön két nap pihenő, szerdán aztán Norvégiával játszunk – az nem lesz egyszerű menet, bravúr kellene a győzelemhez.

Kézilabda-vb, középdöntő
II. csoport, 2. forduló

Magyarország–Tunézia 26–21 (16–14)

(Fotó: MTI / Illyés Tibor)

És ezt olvastad már?
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar kéziválogatott az Európa-bajnokságon