A PSG kicsinyes bosszúra készül a Barcelona ellen
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minőségi arab-katalán komédiasorozatot nézhetünk augusztusban.

Elvileg a jelenlegi forgatókönyv alapján a konfliktus alapja egy fiatal francia srác, bizonyos Adrien Rabiot. Azonban a dörzsölt a sorozatnézők a háttérben sejtheti a valódi casus bellit, Marco Verratti olasz urat.

2017 nyarán ugyanis a Barcelona szerette volna leigazolni a PSG-től az olasz irányítót, és Verratti is egyértelműen jelezte, hogy a katalánokhoz vágyik. Azonban a PSG azt mondta, semmi esély, hogy odaadja az egyik legjobbját, el lehet tolni a biciklit. De itt nem állt meg a francia klub, úgy érezte, meg kell mutatnia a pénzügyi hatalmát, muszáj erőt demonstrálni, meg kell fricskázni a tradícióban több szinttel feljebb álló Barcát. Elcsábította Neymart, és nem riadtak vissza némi trükktől sem – Neymar kivásárolta magát, majd ők azt visszaadták neki, kikerülve a fair playt.

Később Mbappét is trükkel vitték Párizsban, de maradjunk a katalán vonalon. Idén nyáron Adrien Rabiot elégelte meg a PSG egyet előre, kettőt hátra projektjét, nem hajlandó meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését. A Barcelona viszont szívesen látná a fiatal, tehetséges középpályást. Megkereste. Mivel egy év múlva lejár a szerződése, megtehette. A PSG-hez is elmentek, több ajánlatot is adtak Rabiot-ért, holott egy év múlva ingyen vihetnék. A franciák (arabok) persze visszadobták.

De ez idén sem kielégítő nekik, a pletykák szerint (ez fontos, egyelőre nem hivatalos, csak épp futótűzként terjed) bosszút akarnak állni a Barcán:

mindenáron le akarja igazolni a PSG a Barcelona két kezdő középpályását, Sergio Busquetset és Ivan Rakiticet.

Azt már ténynek számít, hogy a horvátot megkereste a PSG, az még nem, hogy Busquetset is. Viszont az is tény, hogy Rakitic rövidre zárta a témát:

„A Barcelonában maradok. Megtiszteltetés viselnem ezt a mezt, ez a legjobb klub a világon! Kaptam egy ajánlatot egy másik klubtól, de a döntést könnyű volt meghoznom. A legfontosabb az, hogy jól érezzem magam, és a családom is nagyon boldog Barcelonában.”

Busquets pedig most kapott fizetésemelést, és egyébként is, ő vérbeli katalán, a csapat lelke, vélhetően eszében sincs távozni.

A PSG egyébként az elmúlt években elérte, hogy a foci igazi szerelmeseinek szemében a labdarúgás segglyuka pöcegödre legyen az olyan irreális és a korrektséget megkérdőjelező transzferekkel, mint például Neymar. Vagy Mbappé. Most ezzel a kicsinyes, és ráadásul kevés sikerrel kecsegtető bosszúhadjárattal végleg elfordulnak tőlük a kevésbé elvakult szimpatizánsok.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.