Oroszország kizárása miatt a lengyelek már tovább is jutottak a vb-pótselejtezőn, de ez nem mindenkinek tetszik.

Ahogy arról már beszámoltunk, az orosz–ukrán háború miatt a FIFA kizárt minden orosz csapatot, így a vb-pótselejtezős ellenfelük, Lengyelország mérkőzés nélkül továbbjutott a következő körbe.

A Svéd Labdarúgó-szövetség támogatta az oroszok kipöckölését, de azzal nem ért egyet, hogy a lengyel válogatott így könnyített úton juthat ki a vb-re, mivel meccs nélkül játszhat majd a svéd–cseh párharc győztesével

– írja az MTI.

A svéd szövetség elnöke, Hakan Sjöstrand úgy véli, igazságosabb lett volna mondjuk egy háromcsapatos tornát rendezni a svéd, a lengyel és a cseh válogatottnak, esetleg kaphatott volna egy új ellenfelet is Lengyelország, mert a jelenlegi döntés kizárólag a lengyeleknek kedvez.

„A legészszerűbb és sportszerűbb dolog az lett volna, ha Lengyelországnak új ellenfele van az elődöntőben. Megértjük, hogy a helyzetet nehéz megoldani a FIFA-nak, de ennek ellenére a játék elve az lenne, hogy minden érdekelt ugyanazokkal a feltételekkel harcoljon, és két mérkőzést kelljen megnyernie a vb-re jutáshoz.”

A svédek szövetségi kapitánya, Janne Andersson hasonlóan vélekedik, szerinte is jó döntés volt az oroszok kizárása, ám a sportszerűség szempontjában abszurd döntés volt a lengyelek továbbjuttatása.

Az oroszok a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordultak a kizárásuk miatt, azt kérik, függesszék fel a szankciókat a végső döntésig.

(Fotó: Steve Bardens – UEFA/UEFA via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kiábrándítóan kezdte a PL-t a Man. United, de csak ezután jöttek a rossz hírek