Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ilyen kosárlabdát még nem láttunk: buborékba zárt valóságshow.

Elképesztő erőfeszítéseket tett az NBA azért, hogy biztonságban újra tudja kezdeni a koronavírus miatt márciusban félbeszakadt NBA-szezont.

Március 11-én találták az első koronavírusos esetet az NBA-ben, a Utah Jazz centere, Rudy Gobert tesztje lett akkor pozitív, és a komisszár, Adam Silver azonnali hatállyal leállította a bajnokságot.

Azóta dolgozott azon a liga, hogy megteremtse annak a lehetőségét, hogy a fertőzésveszély minimalizálásával tudjon folytatódni a bajnokság. Kőkemény munka árán sikerült a projekt, és meseszerű lesz a finálé,

null

When you wish upon a star ...Welcome back, @NBA ✨ pic.twitter.com/Nc91ycGUuL

Három ötcsillagos szállodát kell elképzelni, ahol a 22 csapat 35 tagja (maximum 17 játékos, illetve a szakvezetés és személyzet), az NBA kollégái, illetve néhány kiválasztott újságíró tölti majd a következő hónapokat. Körülbelül 1000 embert kellett eljuttatni Orlandóba az Egyesült Államok különböző szegleteiből úgy, hogy minden biztonsági előírás be legyen tartva és minimalizálják, vagy inkább kizárják teljesen a fertőzés lehetőségét. Ez sikerült, és mióta elindult a buborék, ott már nem produkált pozitív tesztet egy játékos sem.

Soha nem látott a világ hasonló kezdeményezést, talán az olimpiai falu emlékeztet leginkább erre, persze itt sokkal több a megkötés, naponta tesztelnek mindenkit, és például az edzéseken és a meccseken kívül mindenhol maszkot kell viselni. Az edzésekre a szállodai báltermekben építettek edzőpályákat, a mérkőzéseket pedig olyan csarnokokban vívják, ahova a szállodákból közvetlenül el lehet jutni, nem használhatnak öltözőt a játékosok, a saját szobáikban kell felkészülni a meccsek előtt, és lezuhanyozni utánuk.

Óriási ledfalak veszik körbe a parkettát, amelyeknek fontos szerepe lesz majd a meccsek során, zene szól, szurkolói atmoszférát is hallunk majd, a hazai parkett megjelölést pedig digitálisan applikálják rá a pályaválasztó csapat igényei szerint.

A Sport TV a nyitónap rangadóját közvetíti, amelyet két bajnokesélyes, a Los Angeles Lakers és a Los Angeles Clippers vív.

Az NBA 22 legjobb csapata játszik majd egymással, 8 alapszakasz-meccset vívnak meccsenként, majd jön a rájátszás.

 

A Sport TV annyi meccset közvetít majd, amennyit csak tud, már az első négy napon négyet. Az a hatalmas szerencse, hogy a liga a megszokottnál is több, az európai időzónákban is kedvező meccsidőpontot jelölt ki.

Az első négy nap programja:

  • Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers: július 31., péntek 03:00, Sport1 (élő); 21:00, Sport1 (ism.)
  • Milwaukee Bucks – Boston Celtics: augusztus 1., szombat 00:30, Sport1 (élő); 12:00, Sport2 (ism.)
  • Alley-oop: augusztus 1., szombat 18:00, Sport1 (élő)
  • Denver Nuggets – Miami Heat: augusztus 1., szombat 19:00, Sport1 (élő)
  • Boston Celtics – Portland TrailBlazers: augusztus 2., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

(Sport TV; Fotó: Brian Rothmuller/Icon Sportswire via Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.