Nicolas Anelka, a franciák Eb-győztese, kétszeres BL-győztese és a PSG korábbi futballistája szerint Kylian Mbappének kell lennie az első számú játékosnak a párizsi csapatnál.

A már visszavonult csatár a Le Parisiennek nyilatkozott a PSG hierarchiájáról:

Mbappének kell lennie az első számú játékosnak támadásban. Öt éve van a csapatnál, és ezt tisztelnie kell Lionel Messinek. Az argentinnak most már ki kell szolgálnia Mbappét.

Majd kitért Mbappé esetleges Real Madridba való igazolására:

Ha a PSG azt akarja, hogy a legjobb csapata legyen, meg kell tartania Mbappét. Azonban egyértelmű, hogy mit szeretne Kylian. Új kihívásra vágyik, az Aranylabdára gondol. Hogyan lehetne aranylabdás, ha az UEFA koefficiens alapján csak Európa hatodik legjobb bajnokságában futballozik. Ha az angol vagy a spanyol ligában játszana, már aranylabdás lenne.

Anelkának arról is megvan a véleménye, hogy Messi elégedetlen volt, amikor Pochettino lecserélte:

Nem cserélsz le egy hatszoros aranylabdást a 65. percben, amikor még nem rúgott gólt. Ez megmarad a fejében. Ez volt az első meccse hazai pályán a PSG-ben, szerintem egy ideig nem fogja elfelejteni, hogy lecserélték. Nehéz lesz megoldani ezt a helyzetet. Már a Metz ellen sem játszott, számomra ez egy újabb jel. Az edző egyértelmű üzenetet akart továbbítani, ami jó, de ebben az esetben Messiről beszélünk.

Messi egyébként a hivatalos indoklás szerint sérülés miatt hagyta ki a PSG legutóbbi két meccsét, a Bajnokok Ligájában, a Manchester City ellen ma este vélhetően már játszani fog.

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Négyórás meccsen, öt szettben jutott tovább Nadal az Australian Openen