A Bayern München esélyt sem adott a Barcelonának a Camp Nouban, és bizonyos szempontból története egyik leggyengébb meccsét játszotta a katalán csapat.

Nem történt egyébként meglepetés, a Bayern igazolta, hogy jelenleg Európa egyik legjobb klubcsapata, a Barcelona pedig azt, hogy az elittől jelenleg messze van. Ennek ellenére fura volt látni egy olyan Barcelonát, amely gyakorlatilag képtelen kihozni a labdát a védelméből, támadásban teljesen impotens, és úgy kapott három gólt, hogy Ter Stegennek legalább két nagy bravúrja volt. Fura volt, még úgyis, hogy a két csapat két szezonnal ezelőtt a nyolc között sem volt egy szinten, akkor 8–2-re nyert a Bayern. Most viszont úgy rúgott hármat – és még rúghatott volna többet is – a Bayern, hogy gyakorlatilag edzőmeccsszerű volt a 90 perc.

A Barcelona reménytelen támadójátékát tökéletesen szemlélteti a meccs egyik statisztikája: egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt a Barcának, hasonló még egyetlen alkalommal sem történt a Bajnokok Ligájában a katalán csapattal.

Totális fölényben játszott a Bayern (még egyszer: úgy, hogy meg sem erőltette magát a bajor csapat), ezt igazolja az xG-mutató (0,2–2,43), a tizenhatoson belüli lövések (2–8) és a nagy gólhelyzetek (0–5) statisztikája is.

A meccs után a Barcelona edzője, Ronald Koeman kimondta a katalán drukkerek számára fájdalmas igazságot:

Nehéz elfogadni a jelenlegi helyzetet, de ez van, várnunk kell. A játékosok hozzáállására nem lehet panaszom, de a két csapat közötti minőségi különbség vitathatatlan.

A Bayern és a Barcelona mellett a Benfica és a Dinamo Kijev van még a csoportban, Ukrajnában ikszelt a két csapat az első fordulóban.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hét mezőnyjátékossal és két kapussal állt ki a portugál csapat, egy félidő alatt hetet kapott