Hosszú Katinka odahajított hógolyója lassan lavinává duzzad, a mosakodó szövetséget pedig kezdi nyakig befedni.

És most újabb versenyzők állítják, nem teljesen úgy van, ahogy Gyárfás mondta, hogy minden versenyzőnek lesik a kívánságát, mindent értük tesznek. Bernek Péter ügyeit intéző menedzseriroda, a STRONGAA szintén a Facebookon tett ki egy közleményt (szegény Hargitay...), és olyanokat ír, hogy

„a szövetség nem tekint egyenrangú partnerként a versenyzőkre. A konstruktív együttműködés nem céljuk, egyeztetni és az általuk elgondolt irányvonaltól eltérni nincsen lehetőség.”

Bernek is hasonlóan járt, mint Hosszú, aki ugye összetépett egy zsarolásízű szerződést: "a 2015 decemberében bejelentett, 2016-ra vonatkozó támogatást, amelynek célja a zavartalan riói felkészülés biztosítása lett volna visszatartották (és tartják a mai napig), egyoldalú, a sportolót kiszolgáltatottá tévő szerződést akarnak aláíratni vele, kvázi sajátjukként gazdálkodva a sportoló képmásával, nevével."

Vagyis Berneket is szerették volna használni kampánycélokra, de csak úgy, ahogy ők leírták és akarták, ám a menedzsment ebbe nem ment bele, nem írták alá a támogatásról szóló szerződést. "A »jutalmunk«, hogy a versenyző a támogatást a mai napig nem kapta meg, a szövetség pedig semmilyen megkeresésre (sem e-mail, sem telefon, sem egyéb) nem reagál, az üggyel nem foglalkozik."

Így arra jutottak ők is, hogy a "szövetség elnöke által elmondottak, miszerint ő és kollégái mindenben lesik versenyzőik kívánságait és ott támogatják őket, ahol tudják,

valójában csak üres frázisok, valóságtartalmuk csekély!”

STRONGAA - A Magyar Úszószövetség és Katinka Hosszu... | Facebook

Kicsit később újabb két válogatott úszó, Verrasztó Evelyn és testvére, Dávid is csatlakozott Hosszú Katinka "mozgalmához", ők nem a Facebookon, hanem az NSO-nak írtak. Így már hatan vannak sportolók, akik nem bánnák, ha lenne valami változás a szövetségben.

Gyerekkorunk óta az úszás a legfontosabb dolog az életünkben, ezért úgy érezzük, hogy szeretnénk csatlakozni a Katka és Dani által tett kijelentésekhez. Több mint két évtizede szinte minden napot az uszodában töltve a jelenlegi generáció rangidős és élvonalbeli versenyzői mind hasonlóképpen gondolkodunk, hisz hosszú évek óta saját bőrünkön tapasztaljuk a jelenlegi rendszer működésének jó és rossz oldalait.

„Úgy gondoljuk, megérett az idő a közös fellépésre, az úszók és a szövetség érdekeit is szem előtt tartó, szakmailag is a jelenkor igényei és kívánalmai szerint működő sportági konszenzus megteremtésére a feszültségmentes felkészülés érdekében!”

Aztán már vezetők is előbukkannak, a MOB volt sportigazgatója, Kovács Tamás is nekiment Gyárfásnak a Facebookon:

A magyar úszósport két jelenlegi legeredményesebb olimpiai bajnok versenyzőjének nyilatkozata azt bizonyítja, hogy nincs minden rendben a sportág berkein belül, amit az elmúlt egy év negatív eseményei is alátámasztják. Aki ismeri a két versenyzőt, annak a fejében meg sem fordul az, hogy itt versenyző uralomról lenne szó, csak olyan kiváló profi szemléletű sportolókról van szó, akiknek van véleménye. Ja kérem ez a vélemény nem egyezik, a szövetség vezetésének a véleményével, akkor el kell gondolkozni, hogy ki a fontosabb a magyar sport számára: Gyárfás Tamás vagy a Hosszú Katinka–Gyurta Dániel páros!

„Tudomásul kell venni, nincsenek pótolhatatlan vezetők, és a magyar sportban is el kell, hogy jöjjön az ún. rendszerváltás, mert ez sok sportágban még nem történt meg!”

Ki lesz a következő? A 444.hu indított egy számlálót, ott lehet követni élőben, hogy ki megy neki a szövetségnek.

Ezek után lemond-e Gyárfás Tamás?

Hosszú Katinka felszólította a legártalmasabb tényezőt, Gyárfást, hogy mondjon le

(Fotó: MTI)

És ezt olvastad már?
Ancelotti bejelentette, hogy mikor vonul vissza