Az olaszok elleni kiesés után nyilatkozott a belgák klasszisa, szerinte az is csoda volt, hogy egyáltalán pályára léphetett.

Az olasz válogatott egy kiváló iramú és színvonalú meccsen 2–1-re legyőzte a belgákat, bejutott az Eb legjobb négy csapata közé.

A belgákkal kapcsolatosan a meccs előtt kérdéses volt, hogy a válogatott talán két legnagyobb sztárja, Kevin De Bruyne és Eden Hazard játszhat-e, utóbbi nem lépett pályára, De Bruyne igen. A meccsen is látszott, hogy a City középpályása nem százszázalékos, a negyeddöntő után pedig kiderült, hogy konkrétan szalagszakadással játszott.

Csoda volt, hogy pályára léphettem, mert egyértelműen van egy szakadás a bokámban. Úgy éreztem, játszanom kell a hazámért, sajnálom, hogy nem tudtam többet tenni

– nyilatkozta.

De Bruyne előző néhány hete eléggé kaotikusra sikerült, a Chelsea elleni BL-döntőben egy elég komoly arcsérülést szenvedett, a belgák első csoportmeccsén nem is játszott. Aztán felépült, a Portugália elleni nyolcaddöntőben viszont újra megsérült, ezúttal a bokája.

(MTI/Player; Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba