A spanyol sajtó információi szerint Lucas Hernándezt féléves börtönbüntetéssel sújtotta egy madridi bíróság.

A világbajnok és BL-győztes védőt még 2017-ben vették őrizetbe, miután a barátnőjével bántalmazták egymást. Mindketten hathónapos távolságtartási végzést kaptak, és 31 napra közmunkára ítélték őket. Ennek ellenére négy hónappal később elmentek Miamiba nászútra. A visszatérésük után Hernándezt őrizetbe vették, az ügyész féléves börtönbüntetést kért. A játékos ügyvédje fellebbezett, de mivel Hernández a közmunkát sem végezte el, így azt nem fogadták el.

A spanyol média szerint a védőnek nem a bántalmazásért, hanem a bírói végzés be nem tartásáért kell most börtönbe vonulnia. Az ügy jelenlegi állása szerint a futballistának október 19-én kell megjelennie a madridi bíróságon, és tíz napon belül meg kell neveznie, hol tölti le a büntetését.

Természetesen Hernández ügyvédei ismét fellebbeztek, ennek az elfogadásáról vagy elutasításáról még nem született döntés. A több poszton is bevethető védőt 2019-ben 80 millió euróért vette meg a Bayern München az Atlético Madridtól. A hírek szerint a bajor klubnál egészen a múlt hétig nem tudtak az esetről.

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Szoboszlai a PSG után a Manchester Citynek is gólt rúgott