Szinte hibátlan lett a Budapest 2024 olimpiai pályázatra készült logó: színes, vidám, mozgalmas, korszerű és persze mérhetetlenül kaotikus. Szóval olyan, amit vártunk.

Na de mit ábrázolhat?

Egy fekete alak a konfettiesőben ünnepel? Esetleg ez a fekete sziluett épp a szétrobbantott olimpiai ötkarikában fürdik? Nem, erre gondolni sem merünk. Vagy, ööö... a fekete ruhás nővér?

Ami biztos, hogy unortodoxra sikerült, akárcsak az úszóvébé Bol-dogja és Demjén Rózsi indulója, szóval ez valami koncepció lehet.

Nehéz szavakba önteni, mennyire kellemetlen a vizes vébére készült himnusz

Az irány egy ideje a letisztult, egyszerű, de mégis szép és modern dizájn felé terelődött, de minket senki sem terelhet semerre, értem?!

Mi a színes kisebb és kicsivel nagyobb csíkokat hánytuk bele egy tojásformába, összeráztuk és kész is a logó. Mintha egy csomó Smartiest evett volna a dizájner az éjszakai jéger-sör-jéger-unikum kikapcsolódás előtt, aztán másnap ez jött ki belőle.

Az úszóvébé plakátjai után mondjuk már semmin sem vagyunk meglepődve, nem beszélve megboldogult Bol-dogról.

Majdnem tök jók lettek az úszó világbajnokság plakátjai, de végül mégsem

És ezzel szemben milyen lett a kampányfilm? Überkúl, annyira laza, hogy szinte szétesik: cangások, futók, deszkások, bulizók, romkocsmák, hipszterszakállak, rakpartos aperolozás, jógázás.

Na de még egyszer a logó, Schmitt Pali bácsival.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

És ezt olvastad már?
C. Ronaldo előbb számonkérte, majd letiltotta az egyik legnagyobb focis szakportált