Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A horvátok szűken, 25–23-ra győzték csak le a fehéroroszokat a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében. Annyira szoros volt, hogy Lino Cervarnak is közbe kellett lépnie...

A 67 éves edző a világ egyik leghíresebb szakembere, de nem azért, amit most tett: 25 másodperc volt hátra, amikor 24–23-nál Fehéroroszország támadhatott az egyenlítésért, Cervar pedig nagy lelkesedésében megtolta a legundorítóbb trükköt, benyúlt a pályára akadályozni az ellenfél jobbátlövőjét, Artur Karvackit.

Persze trükknek csak idézőjelben lehet nevezni egy ilyen sportszerűtlen aljasságot, amivel ugyan láthatóan olyan nagyot nem segített csapatán, ám maga a szándék Gunnar Prokop-i magasságú suttyóság. Mindez a játékvezetőknek és a zsűriasztalnak sem tűnt fel, így néhány másodperccel később belemenésért elvették a labdát a fehéroroszoktól, a horvátok meg még lőttek egy gyors gólt.

Cervar persze nem tudta, miről beszélnek neki a meccs után: „Nem történt semmi különös. Az egész meccsen fel-alá szoktam járkálni az oldalvonal mellett.”

A dán Tv2 szakértője, Peter Bruun Jörgensen egészen máshogy látta ezt: „Teljesen őrült. Ilyet nem tehet egy edző, nem ragadhatja meg az ellenfél játékosát. Ha mégis megteszi, piros lappal kell büntetni.”

A piros elmaradt, Horvátország nyert. De felvételen megvan az eset, érdekes lesz, hogy a hazaiak kapitányát utólag elmeszelik-e.

A műfaj koronázott királya az osztrák Hypo alapítója, korábbi elnöke és egyben edzője, Gunnar Prokop, aki egy indításnál beleszállt az ellenfél szélsőjébe egy BL-meccsen. Őt az európai szövetség először 45 ezer euróra büntette, valamint 3 évre eltiltotta, ezt aztán 10 ezer euróra és 1 évre enyhítette. Ennyit Cervar nem fog kapni, nem is volt ennyire súlyos, de mérhetetlen sportszerűtlensége miatt illene büntetni.

Update: a fegyelmi bizottság mégis eljárást indított Cervar ellen. Bővebb tájékoztatást az eljárás lefolytatása után ad az európai szövetség.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.