A Goal hosszabb anyagot írt Szoboszlai Dominikről, az egyik legismertebb és legolvasottabb focis oldal Kevin De Bruyne-hez hasonlítja a válogatott játékosát, és Puskás Ferenc óta a legnagyobb magyar tehetségnek nevezi.

Szoboszlai Dominik az egyik legkeresettebb fiatal futballista már egy ideje Európában, az izlandiaknak rúgott gólja után pedig még nagyobb figyelmet kap a Salzburg magyar futballistája.

Néhány napja a spanyol As, most pedig a Goal írt címlapon cikket Szoboszlai Dominikről.

A Goal anyaga a magyar játékost Európa egyik legjobb formában levő futballistájának nevezi, aki szerintük rálépett a nagyság felé vezető útra.

A cikk kiemeli, hogy a koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás, majd újraindulás óta mintha egy új játékos lenne Szoboszlai. Május óta 24 meccsen szerepelt a Salzburgban, 13 gólja és 20 gólpassza van a középpályásnak,

a Goal ebből a szempontból a Manchester City irányítójához, a világ talán legjobb középpályásához, Kevin De Bruyne-hez hasonlítja Szoboszlait.

Persze az osztrák és az angol liga közel sincs egy szinten, de így is lenyűgöző, amit az elmúlt hónapokban mutat a még mindig csak 20 éves magyar.

A cikk szerint Magyarországon már sokan Puskás Ferenc utódjának tekintik Szoboszlait. Ezt azért mi túlzásnak tartjuk, de az valóban igaz, hogy olyan szintű (megérdemelt) figyelmet kap, ami magyar futballistára az elmúlt években nem volt jellemző.

Az elemzés megemlíti a Milan korábbi érdeklődését, és azt is, hogy az Arsenal mellett az RB Leipzig is aktívan figyeli Szoboszlai teljesítményét. Az Arsenal idén támadásban szenved, kevés helyzetet alakít ki és kevés gólt szerez Arteta csapata, a Goal szerint épp egy Szoboszlaihoz hasonló karakterű játékosra van szüksége a londoni csapatnak.

Szoboszlai Dominik egyébként már télen klubot válthat, érdeklődők bőven vannak, és a szerződése értelmében viszonylag olcsón, 25 millió euróért leigazolható.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ronaldo hazugnak nevezte az Aranylabdát alapító France Football főszerkesztőjét