Matthijs De Ligtért öldöklő csata folyt a nyáron, végül a holland védő a Juventust választotta a Barcelonával szemben. Elsősorban a játékpercek miatt.

Az Ajax csapatkapitányáért 70 millió eurót fizetett a Juve, így elhappolta a biztos befutónak tűnő Barcelona elől. De Ligt állítása szerint Juventus-drukker volt gyerekkorában, de leginkább azért bökött a torinóiakra, mert még korainak tartotta a Barcát. Piqué, Lenglet és Umtiti mellett nem lett volna stabil helye a kezdőben, miközben a Juve olasz sztárjai erősen kiöregedőben vannak.

Aztán jött az első forduló és De Ligt a kispadról nézte végig a Parma elleni 1–0-s sikert.

„Természetesen jobb lett volna játszani” – nyilatkozta a holland Algemeen Dagblad újságírójának.

Ha reálisan nézzük, akkor persze még mindig a beilleszkedés időszakában vagyok, míg a ma kezdő Chiellini-Bonucci párost régóta a világ legjobb középhátvéd duójának tartják. Közéjük férkőzni egy nyitómeccsen nem egyszerű, és semmiképpen sem megy magától. Magamnak kell a szezon során kiharcolnom a helyemet.

A fiatal holland bekk azt is elmondta, hogy nagyjából öt hete edz a csapattal, fizikálisan keménynek találja a tréningeket, viszont már most érzi, hogy erősödött. A beilleszkedéshez a nyelvtudásán is kellene javítania,ezért heti 5 nyelvórán vesz részt, és szerinte egész jól halad.

(via Index; fotó: Soccrates Images / Getty Images)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon