Nyáron klubot válthat az angol futball egyik nagy ígérete, a kérdés az, hogy a klubja által kért összeget kifizetné-e valaki.

A West Ham United ír származású, de angol színekben futballozó védekező középpályása, Declan Rice az egyik legkeresettebb játékos jelenleg a Premier League-ben. A Transfermarkt 75 millió euróra értékeli a 27-szeres válogatott, több poszton is bevethető játékost, klubja azonban ennyiért nem adná el.

Az angol lapok szerint a West Ham hajlandó megválni Rice-tól, de csak abban az esetben, ha brit rekordösszegért vált klubot a játékos, egészen konkrétan 150 millió fontot, azaz nagyjából 180 millió eurót kér Rice-ért a londoni csapat.

Ez 80 millió euróval lenne több, mint a jelenlegi brit rekord, Jack Grealish tavalyi Man. Citybe igazolása az Aston Villától.

Az persze nem valószínű, hogy ennyit bárki fizetne Rice-ért, de a fiatal játékosnak valóban komoly a piaca. A Manchester United érdeklődéséről már régebb óta tudni, korábban – Lampard edzősködése alatt – a Chelsea is akarta a játékost, és állítólag most is érdeklődik iránta, de a klub körüli helyzet most nem tesz lehetővé egy ekkora volumenű transzfert.

David Moyes, a West Ham edzője nemrég azt nyilatkozta, tavaly nyáron 100 millió fontért vihető volt Rice, azonban az érdeklődők nem éltek a lehetőséggel, a korábbi ár viszont most már nem elérhető.

Rice-nak egyébként 2024-ig van szerződése a West Hammel, de kevés esély van arra, hogy marad a klubnál. Valószínűleg nyáron csapatot vált, a kérdés az, hogy hova és mennyiért igazolhat.

Szintén Premier League:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Óriásit bukott a Tour egyik esélyese, majd visszatette a kiugrott vállát