Annyira berobbant idén a Fiorentina csatára, hogy már ronaldói magasságban jár.

A legújabb gólgép, a szerb

Dušan Vlahovic a Sassuolo ellen is betalált, így már 33 gólnál jár 2021-ben, amivel beállította Cristiano Ronaldo rekordját.

Ez a legtöbb Serie A-gól egy naptári évben 61 éve, elvégre 1960 óta nem rúgott ennyit senki.

Vlahovicnak 22-én, Veronában még lesz lehetősége, hogy leelőzze Ronaldót, ami azért egy 21 éves szerbtől elég komoly eredmény lenne.

A fiatal középcsatárt egyre többen hívják a szerb Haalandnak, ő is hatalmas termetű, 190 centis, bivaly erős, határozott és kíméletlen. Az előző szezonban, még csak húszévesen stabil kezdő lett a Fiorentinában, 40 meccsen 21 gólt szerzett, a mostaniban 18 meccsen 16-nál jár, és elképzelhető, hogy az esetleges veronai rekorddöntés után többet már nem is játszik lilában, mivel fél Európa vinné.

2023-ig él a szerződése, tehát nem feltétlenül kell most januárban eladni, de egyre nagyobb a nyomás: Vlahovic nem akar hosszabbítani, miközben az Arsenal és a Juventus hetente küld ajánlatot, de érdeklődött a Tottenham és az Atlético Madrid is. És most már a Barcelona is éles szemmel figyeli, ő lehet Erling Haaland alternatívája, Xavi és a stábja nagyra értékeli.

„Dusan és ügynöke visszautasította az új szerződésajánlatunkat, pedig a Fiorentina történetének legmagasabb fizetését kínáltuk neki”

– erősítette meg a Fiorentina vezérigazgatója. Ezek után nem kérdés, hogy Vlahovic hamarosan aláír valahova, nagyjából 70 milliót kell érte is letenni, akárcsak Haalandért, de nála nincs plusz 40-45 millió euró az ügynöknek és a faternak.

Mondjuk az valószínű, hogy nem az Arsenalba igazol:

(Fotó: Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Talán túl hamar nyilatkozott a vb-döntő után Bíró Attila szövetségi kapitány