Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mert ha esetleg novemberben valahogy sikerülne túlrugdosni magunkat a norvégokon a pótselejtezőben, vagyis ha kijutnánk a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra, akkor egymilliárd forintot osztanának szét a magyar válogatott teljes keretének tagjai között.

Az UEFA 12 millió eurót (3,7 milliárd forintot) ad a kijutó országok szövetségeinek, az MLSZ pedig ebből egy milliárd forintot dobna szét. Az pedig egész szép kis summát jelentene játékosoknak, akik fejenként olyan 30 millió forint körüli összeggel – mondjuk egy lakás árával – gazdagodhatnának. Így már Dzsudzsinak is biztosan lenne üzemanyag az autójában, hogy ne kelljen a Lánchíd közepén álldogálnia, esetleg rollerrel közlekednie.

Persze a prémium elosztásánál azt is nézik majd, hogy ki hányszor volt tagja a keretnek, és hányszor lépett pályára.

Magyarország utoljára 1972-ben járt Európa-bajnokságon, vébén 1986 óta nem voltunk, vagyis jelenleg 43 éve nem volt szerencsénk kontinenstornához.

Már majdnem kijutottunk az Eb-re, de

a selejtező utolsó napjának utolsó perceiben Törökország rúgott egy szabadrúgásgólt Izlandnak, a lettek meg kikaptak a kazahoktól, ez pedig azt jelentette, hogy helyettünk a törökök lettek a legjobb csoportharmadikok, ami egyenesági kvalifikációt jelentett számukra.

Sikerül túljutnunk a norvégokon, és összejöhet az Eb-részvétel? Fogadsz is rá?

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.