Akár súlyos sérülés is lehetett volna belőle.

Az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat debreceni állomásának zárónapján a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású mixváltó a negyedik helyen végzett a döntőben, miután másfél körrel a vége előtt a befutónk, Liu Shaolin Sándor egy pályán lévő versenyző elszakadt karláncában botlott meg és sodródott a palánknak. A sérülése miatt egyébként nem is indult el a férfi váltó döntőjében.

„Nagyon megütöttem a fenekemet, emiatt döntöttünk úgy, hogy nem lépek jégre a férfi váltó fináléjában. Az eset után jeleztem a vezetőbírónak a történteket, mert ilyen nem maradhat következmény nélkül, akár a bokámat is eltörhettem volna”

– mondta az 500 méteren aranyérmet nyerő olimpiai bajnok, aki balszerencsésnek nevezte a vasárnapot, mert igazságtalannak gondolta az 1000 méteres kizárását az elődöntőben.

A magyar csapat próbált óvást benyújtani, de nem fogadták el, mivel a jelenlegi szabályozás szerint nem tilos nyakláncot vagy karkötőt viselni a jégen, mesélte Telegdi Attila, a gyorsasági szakág vezetője. Liu Shaolin esete azonban precedenst teremthet, a jövőben esetleg emiatt korlátozhatják az ékszerviselést.

A Liu Shaolin nélküli 5000-es férfi váltó egy végletekig izgalmas döntőben a harmadik helyen végzet, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett két fiatal, Nógrádi Bence (FTC) és Tiborcz Dániel (MTK) kapott bizalmat a szakvezetéstől.

A négyállomásos világkupa-sorozat a jövő hétvégén (november 25-28.) Hollandiában, Dordrechtben zárul és ott derül ki véglegesen, hogy a magyar válogatott végül hány kvótát szerzett a téli olimpiára, amelyet február 4. és 20. között Pekingben rendeznek.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba