A Rayo elleni vereség után menesztette a Barcelona vezetősége Ronald Koemant.

Hétvégén az el Clásicót veszítette el a Camp Nouban a Barcelona, tegnap este pedig a Rayo Vallecano otthonában kapott ki a katalán csapat, kilencedik jelenleg a tabellán. Ronald Koeman menesztése már nyáron, majd a szezon alatt végig téma volt, a holland kirúgása végül tegnap este következett be.

A Barcelona hivatalos közleménye után természetesen rögtön jöttek a hírek a spanyol és nemzetközi médiából, hogy ki lehet a csapat új trénere.

Több megbizható forrás szerint is a klub korábbi kiváló futballistáját, a jelenleg a katari Al Sadd edzőjét, Xavit akarja meggyőzni a Barcelona vezetősége.

Xavi neve már Koeman érkezése előtt is felmerült, ezúttal azonban valóban érkezhet a korábbi irányító. Fabrizio Romano és Ferran Correas is arról számolt be, hogy Xavi leigazolására reális esély van, a korábbi klublegenda kész elfogadni a Barcelona ajánlatát, a tárgyalások már elkezdődtek, de hivatalos megállapodás egyelőre nincs. Correas szerint Xavi a válogatott szünet után veheti át a Barcelona irányítását, és ha a tárgyalások elhúzódnak, akkor a Barcelona B edzője, Sergi Barjuan lehet a katalán csapat ideiglenes edzője.

Xavi 17 éven át volt a Barcelona futballistája, majd az Al Saddhoz igazolt levezetni, és az edzői pályafutását is a katari klubnál kezdte meg. Az előző szezonban bajnokságot nyert az Al Sadd-dal, kétszeres ligakupa-győztes, összesen hét kupát nyert a csapattal az előző két évben.

És ezt olvastad már?
Drámai meccsen, az utolsó pillanatokban nyert a kéziválogatott az Eb-n