Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Most már mindenki nyilatkozik, de sok az ellentmondás. Itt az a kérdés, ki kinek hisz.

Megírtuk ugye, hogy Ivan Petrjak, az ötszörös ukrán válogatott szélső a MOL Vidit választotta a Fradi helyett, de már akkor is két különböző információnk volt.

Végül a mi értesüléseink tűnnek a valószínűnek, legalábbis Orosz Pál után Hajnal Tamás is elmondta, hogy ő bizony megállapodott a Sahtarral, és az ukrán szélső elé is olyan szerződést tettek, amely csúcsgázsit tartalmazott.

Mindezt Orosz is elmondta, akinek egyébként egy ideje kevesebb a hitele a szurkolók előtt, több átigazolásnál is úgy tűnt, hibás döntéseket hozott, esetleg későn, lást Paintsil-ügy. Hajnal Tamás hitelessége viszont megkérdőjelezhetetlen a Fradinál.

Eközben egyébként Szerhij Rebrov edző is elmondta, ő maga is járt Ukrajnában, hogy intézze az ügyet, fontos lett volna számára, hogy Petrjak maradjon a nyáron.

De még térjünk vissza Hajnalhoz, aki szerint az teszi igazán elfogadhatatlanná teszi az ügyet, hogy

nem is a futballistától, hanem a képviselőjétől tudták meg, távozik a Fraditól, mindezt ráadásul már azt követően, hogy aláírt a fehérváriakhoz.

Petrjak ügynöke is megszólalt az átigazolás ügyében, és teljesen máshogy világítja meg a történetet. Igaz, itt-ott fellelhető némi ellentmondás nála:

Ivan úgy képzelte, hogy marad a Ferencvárosban, de csak az ő oldaláról volt meg ez a szándék. Megtiszteltetés volt, hogy Ivan ott focizhatott, hiszen a Ferencváros egy nagy klub és remek éve volt a csapatnál, amellyel bajnok lett. Ugyanakkor kölcsönben játszott ott, a klubnak ezt értenie kellett volna és aktívan cselekednie. Az elmúlt három hónapban igyekeztem azt is elmagyarázni az FTC-nek, hogy Petrjaknak vannak más ajánlatai is. Őszintén szólva, nem értem, hogy nem tudták nyélbe ütni a transzfert. Nem találom a szavakat. Mi az utolsó napig kivártunk” – olvasható a játékosmenedzser nyilatkozata a Football.ua honlapján, írta meg az M4 Sport.

A mi kliensünk nem a Vidi és nem a Ferencváros, hanem Ivan Petrjak. Az számít, hogy őt minden szempontból boldoggá tegyük. Szergej Rebrovnak külön szeretnék köszönetet mondani. Ivan szeretett vele együtt dolgozni, ő pedig az utolsókig harcolt Ivanért. Sajnos ezzel egyedül maradt a klubnál. A Fradi pedig mutathatna több tiszteletet Petrjak irányába, mert ő mindent megtett az egyesületért és a csapatért, amellyel bajnok lett.

De sok sikert kívánunk a Ferencvárosnak a jövőben és köszönjük ezt az évet. Ivan profi módon dolgozott és teljesítette a szerződésének ráeső részeit. A Ferencváros elnökének azoktól kéne választ várnia, akik ezen az igazoláson dolgoztak volna. Nekem elhihetik, mi az utolsó napig nagyon nemes módon viselkedtünk a Ferencvárossal.

Gyönyörű történet kerekedett ebből, és az igazságot talán sosem tudjuk meg. Vagy éppenséggel már ki is derült, mert Rebrov ritkán szólal meg igazolásügyekben, most viszont igen feldúlt. És a keretből is kivágta Petrjakot.

Pedig Petrjak állítása szerint szeretett a Fradiban játszani. De lehet, hogy csak az NB I-ben szeret:

(Fotó: PAFC Flickr)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.