Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kézilabda szövetség kirúgta a kapitányt, Kim Rasmussent, leginkább a felfüggesztése miatti bizonytalanság miatt. A dán erre is reagált, majd elbúcsúzott.

„Az olimpiai selejtező márciusban lesz, míg a következő válogatott összetartás február közepén, így kivárhatott volna a szövetség, miközben készít egy forgatókönyvet arra az esetre, ha rosszra fordulnak a dolgok az IHF-fel. Könnyű ezt ürügyként felhasználni, de szerintem nem állja meg a helyét. Különös, hogy nemrég még elégedettek voltak a munkámmal és a fejlődéssel, aztán hirtelen megváltozott a véleményük. Ez kicsit bosszantó” – így reagálta le a kirúgását Rasmussen.

Utóbbi kijelentése arra vonatkozott, hogy decemberben még hosszabbítottak vele, aztán január elején meg repült. Csakhogy közben volt egy a világbajnokság, ahol a 14. helyen végzett a magyar válogatott, bónuszként a Románia elleni vesztes meccset követő kirohanása miatt az IHF fel is függesztette.

Erre az MKSZ operatív igazgatója, Novák András válaszolt:

„Igen, igaz a hír, a Magyar Kézilabda-szövetség valóban meghosszabbította Kim Rasmussen szövetségi kapitányi szerződését a decemberi világbajnokság előtt. Hiszen erre, a hosszabbításra, minden okunk megvolt. Ugyanakkor a Rasmussen által teremtett és így kialakult helyzet miatt, tekintve, hogy a nemzetközi szövetség felfüggesztette, bizonytalanságba kerültünk. És a kvázi az életünk, a női szakág legfontosabb hétvégéjének, a márciusi győri olimpiai selejtező küzdelmeinek nem vághatunk neki egy ilyen bizonytalan szituációban. Sem magára a tornára, sem az odáig vezető útra nem léphet ilyen helyzetben a női válogatott. Ezért az MKSZ elnöksége lépéskényszerbe került, és – véleményem szerint – meghozta a legjobb döntést, felmentette a kapitányt a tisztségéből.”

Aztán szerda délután Rasmussen virtuálisan kezet nyújtott mindenkinek az Instagramon:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Face says it all🤷‍♂️🙈 but I’m fine, be course not much can surprise me anymore in this business😉 I did my best, I worked as hard as I could and that is the most important for me, even with the challenges that kept coming towards me, 3 years and had to build up 3 new middle defences, and made a huge generation change yet still we managed to go to the Olympic qualification, yes I would have liked to finish what I came here for, and for that I’m of course disappointed, but life goes on, and new doors will hopefully open.. I want to thank my staff who worked so hard, the players that always gave all and the fans for all the emotions and support.. Thank you Hungary and good luck

Kim Rasmussen (@kimras72) által megosztott bejegyzés,

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.