Több szempontból is különleges lesz a március 18-i gála. Már soroljuk is.

A magyar snooker-közvetítéseket adásonként 50-100 ezer ember nézi, és akkor még nem beszéltünk azokról, akik űzik is a sportágat. A népszerűsége egyre nő, és most már odáig is eljutottunk, hogy komoly snooker-gálát rendeznek nálunk.

Ez lesz az első professzionális snooker-bemutató Magyarországon,

és rögtön magasan húzza meg a szintet a három, a magyar snooker-életben aktív rendező, Buzás Gábor, Wéber Gábor és Csurgó Balázs. A nemzetközi élmezőnyből rögtön három nagy név is érkezik.

Neil Robertson

Neil Robertson 12 pontszerző tornát nyert, háromszor lökött hivatalos maximumot, minden idők legsikeresebb nem nagy-britanniai snookerese, világbajnok és többszörös világelső. Ali Carter nyerte meg idén a World Opent, kétszer jutott vb-döntőbe, jelenleg 13. a világranglistán.

Ali Carter

Michaela Tabb a női játékvezetés igazi úttörője: ő volt az első nő, aki hivatalos snooker-mérkőzésen bíráskodott, az első, aki profi torna döntőjét vezette, aztán pedig az első, aki a vb fináléját vezette.

Az I. Magyar Snooker Gálán délután és este is összecsap a két világklasszis, bemutatnak majd trükköket, a színpadi interjú során pedig még jobban megismerhetjük őket. Három magyar topversenyző is asztalhoz lép, hogy kicsit megszorongassa Robertsont és Cartert: az ötszörös magyar bajnok Fenyvesi Zsolt, Horváth Attila, U21-es magyar bajnok, és a tízéves szupertehetség, Révész Bulcsú.

Michaela Tabb

Különleges a gála azért is, mert

egyedülálló módon közösségi finanszírozással hozták össze, a kitűzött célt pedig egy hét alatt sikerült elérni,

így a kiemelt jegyek azonnal el is fogytak, az adományozóknak hála. Még pár jegy elérhető, ha érdekel, akkor nagyon siess, de ha nem sikerül szerezni, akkor sem fogsz lemaradni: a március 18-án a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett snooker-ünnepet a Sport TV közvetíti és rögzíti majd, szóval ha jegy nem is jut, akkor is láthatod a magyar és külföldi tehetségeket.

(Fotók: AFP/Europress, Wikimedia)

És ezt olvastad már?
Eközben Barcelonában: érkezik a fizetési plafon, a világ legerősebb szélsője és az új mezszponzor