Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szörnyű tragédia rázta meg a Premier League-et és a Ligue 1-t.

A Premier League-ben rosszul szereplő Cardiff City egy gólerős csatárt igazolt a Ligue 1-ból. Az argentin Emiliano Sala 12 gólt szerzett az ősszel a Nantes színeiben, így a 28 éves támadó jó fogásnak tűnt. Klubrekordot, 15 millió fontot fizetett érte a walesi csapat, Salát szombaton mutatták be a kékek.

Emiliano Sala azonban visszautazott Nantes-ba, hogy elbúcsúzzon a társaitól, írta meg az AFP. Vissza azonban már nem ért Cardiffba, hétfőn a gépe eltűnt a radarról a La Manche felett. A BBC úgy tudja, két utas volt a fedélzeten a Walesbe tartó kisgépen, amely elvesztette a kapcsolatot a casquets-i világítótoronnyal. Ezt a francia légi irányítás is megerősítette.

A francia és a brit hatóságok nagy erőkkel keresik a gépet, helikopterek és mentőhajók is részt vesznek a mentőakcióban.

John Fitzgerald vezeti azt a mentőakciót, aki nem túl optimista:

„Ha a vízbe zuhant a repülőgép, nem hiszem, hogy találunk túlélőket. A minap úszni mentem a tengerbe, de csupán néhány percig bírtam. Rendkívül hideg a víz hőmérséklete errefelé. Egy ember védőruha nélkül legfeljebb egy órát bírhat ki a vízben. Nagyjából tíz-tizenegy Celsius-fokos lehet a tenger.”

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.