„Ez egy paródia! Tragikomikus, amit láttunk” – Rettenetesek az állapotok a kézi-vb-n
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Érkeznek meg a csapatok Egyiptomba, a férfi kézilabda-vb helyszínére és ezzel egy időben a panaszok is elkezdtek ömleni. Tragikus a szervezők felkészületlensége a norvég és a dán delegáció szerint.

vg.no számolt be arról, hogy a norvég játékosok és vezetők kikerekedett szemekkel lesik, mi zajlik a világbajnokság buborékjában. A pandémia miatt elvileg egy elzárt közösséget kellene alkotniuk rendkívül szigorú intézkedések és fegyelem mellett, ehelyett káosz és nemtörödömség fogadta őket.

– mesélte a norvég átlövő, Sander Sagosen, aki a világ jelenlegi legjobb játékosának számít.

A norvég csapatorvos azt is elárulta, hogy a hotelben az ő szintjükön alakították ki a tesztelő állomást, vagyis mindenki rajtuk keresztül járkál; ráadásul teljesen ismeretlenek maszk nélkül lófrálnak az emeletükön. Azt mondta, dolgoznak azon, hogy a csapatok külön étkezzenek, és mindenki figyeljen a távolságtartásra.

A korábbi kiváló kapus, Ole Erevik a Tv3 csatorna szakértőjeként vesz részt a vb-n, és többek között a dán és a svéd delegációval lakik közös hotelben. Ő is nyilatkozott, lesújtóan.

Erevik nehezen tudja elképzelni, ha minden így megy tovább, megússzák a három hetet fertőzés nélkül.

Morten Henriksen, a dán szövetség sportigazgatója is panaszkodott:

„Arról értesítettek minket, hogy a második tesztelésünk elmarad a második napon, és legközelebb a pénteki meccsünk után kell mintát adnunk. Ez azt jelenti, hogy három és fél nappal a megérkezésünk utáni első tesztet követően. Nem ebben állapodtunk meg.”

A dán, a svéd, a norvég, a német és az osztrák szövetség az IHF-hez fordult az előzetesen lefektetett tesztelési rend betartása miatt.

(via; Fotó: Sascha Klahn/picture alliance via Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.