Hétfőn vált hivatalossá, hogy Ernesto Valverde a Barcelona új edzője, most pedig már azt is tudni, kikkel erősítene nyáron.

Valverde elég combos feladat előtt, egy csalódást keltő szezon után kell újra bombaformába hoznia a Barcelonát. És ehhez szükséges, hogy a hiányposztokra új arcok érkezzenek.

Első kiszemeltje az MU-s Ander Herrera, akiről korábban már írtunk. A spanyol középpályás pályafutása talán legjobb szezonján van túl, nagy melós, aki kreatívan is képes futballozni, ha arra van szükség. Korábban már dolgozott együtt Valverdével, ami nyomos érv lehet. Viszont, ha akar is menni, a Barcának akkor sem lesz egyszerű dolga, a United biztosan rengeteg pénzt kér majd érte.

A második név Aymeric Laporte, a Bilbao 23 éves középhátvédje, akit szintén ismer Valverde, és akit már korábban is szóba hoztak a Barcelonával. Remek felépítésű védő, aki ráadásul még fiatal is, ez a kettős pedig azt jelenti, ő sem lesz olcsó.

Ahogy Héctor Bellerín sem. Márpedig ő a harmadik a listán. A világ talán leggyorsabb védőjéről van szó, aki a Barcelona akadémiáján nevelkedett, majd fiatalon az Arsenalhoz igazolt, ahol Wenger kezei alatt sokat fejlődött. A Barcának pedig szüksége lenne rá, Sergi Roberto nem rossz, de Bellerín azért minőségi javulást jelentene.


(via)

És ezt olvastad már?
Meglepődsz, melyik játékosnak van a második legtöbb fejesgólja a 21. században