Focistatársai 300 ezer eurót gyűjtöttek az eltűnt Sala keresésére

A hatóságok nem találták a nyomát sem a hét közben eltűnt repülőnek, melyben Emiliano Sala utazott, így lefújták a keresést. Most újrakezdik.

A Cardiff City klubrekordért, 15 millió fontért igazolt argentin támadójának gépe január 21-én, hétfő este tűnt el a La Manche fölött, amikor Nantes-ból tartott vissza Walesbe. Azonnal megkezdték a keresést, ám annak vezetője szerint minimális az esély, hogy életben maradtak a hideg víz miatt. Aztán le is fújták a keresést.

Sala kollégái és családja azonban nem adja fel, így magánkezdeményezés indult a GoFundMe oldalon, hogy pénzt gyűjtsenek a játékos keresésének folytatására. A 300 ezer eurós cél kicsivel több mint egy nap alatt össze is jött, számtalan játékos is adományozott, elsősorban a Ligue 1-ben játszó társai.

Többek között a 30 ezret adó Kylian Mbappé, a 25 ezer eurót adományozó Adrien Rabiot, a 10 ezerrel beszálló Dimitri Payet, de köztük volt Lucas Ocampos, Geoffrey Kondogbia, Ilkay Gündogan, és még Sala korábbi edzője, Vahid Halihodzic is beszállt a gyűjtésbe.

A pénzből Sala családja két hajót bérel majd a kutatás folytatására, hátha megtalálják az argentin focistát, illetve a repülő pilótáját, David Ibbotsont.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon