Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Fradi előbb videós összeállításokkal jelezte, hogy sérelmezi a játékvezetői hibákat, most pedig Orosz Pál nyilatkozott a hivatalos honlapnak.

Tétetelesen is említ sérelmeket, amik egyébként valóban feltűnő tévedések voltak.

Aki látta ezeket a meccseket, pontosan tudja, miről van szó. Elfogadom, hogy a játékvezetők tévedhetnek, de talán nem véletlen, hogy már ennyien vannak egy mérkőzésen a pályán és a pálya mellett. Pont az volt a cél, hogy az ilyen tévedéseknek a lehetőségeit minimalizálják, ezért emelték meg a játékvezetők létszámát. Nem véletlenül van alapvonali játékvezető, hanem azért, hogy például amikor Dibusz Dénes bemutatja az év védését, akkor ne tizenegyest ítéljenek ellene, még akkor sem, ha a játékvezető esetleg messze az akció mögött van.

De mondhatom azt az esetet is, amikor a Debrecen elleni meccsen Bödét úgy felrúgta Tőzsér, hogy még Jovanovic is elesett, mégsem rúghattunk büntetőt.

Állandóan arról beszélünk, magyar és nemzetközi szinten egyaránt, hogy szorítsuk vissza a játékosok szimulálását. Mégis, amikor Paintsil nem esik el, miközben hátulról rángatják a tizenhatoson belül, akkor nem kapunk tizenegyest a Videoton ellen.

Mind-mind elfogadhatatlan játékvezetői döntések, akárcsak amikor Gorriaran egy ütközés után lepattan a nála 20 kilóval nagyobb Juhász Rolandról, és a játékvezető szerint „szimulálásért” megkapja a második sárga lapját és ezzel kiveszik őt a következő, Vasas elleni meccsből, mert eltiltják a kiállítás miatt egy mérkőzésre.

Orosz szerint ezek egyértelműen befolyásolhatják a bajnokság végkimenetelét:

Be kellene rúgnunk a helyzeteinket...? Kétségtelen tény, de a kihagyott helyzetek olyan meccsszituációk, amelyeknek semmi közük a bírói tévedésekhez. Sehol nincs leírva az, hogy a Fradinak két góllal többet kell rúgnia ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzését. Épp elég lett volna 1–0-ra nyerni Kispesten, azért is megkaptuk volna a három pontot. Hasonló a helyzet a Debrecen vagy a Videoton elleni mérkőzéssel.

Persze Orosz szerint nincs szándékosság a hibák mögött, de ebben a szezonban ez elég sűrű volt.

Nyilván azt sérelmezi a Fradi, hogy ha ezek az egyértelmű hibák nincsenek, vagy jóval kevesebb van, akkor most nem hátrányban lennének, hanem akár előnyben is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.