Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Visszavonult a Ferencváros szerb légiósa, Vladan Csukics, akinek annak ellenére a legnagyobb Fradi-szíve van, hogy nem is magyar.

A drukkerek nagyon szigorúak a légiósokkal, sokkal többet várnak tőlük, nehéz tökéletesen megfelelni nekik, ám Csukicsnak sikerült, noha nem volt egy penge játékos, nem rúgta húszasával a gólokat szezononként, ellenben igazi Fradi-katona volt. A 37 éves szerb visszavonult, de marad a Fradinál, játékosmegfigyelő lesz a Balkánon. A csakfoci.hu készített vele igen érdekes interjút.

Csukics elmondta, hogy rengeteg meccsre fog járni, és olyan karaktert keres, mint ő volt, azt nézi, van-e szíve a játékosnak. Hogy a mostani Fradiban van-e ilyen személyiségű fiatal, arra nem válaszolt, de

„Meg kell találni ezeket a karaktereket. Először ezt kell nézned egy játékosban. Ha valakit szeretsz, mindent megteszel érte. Ha szeretsz egy lányt, a feleségedet, a gyerekeidet, akkor mindent megteszel értük. Ezt kell tenned a klubodért is. Ezt kell meglátni egy fiatalban. Mert ha szeretsz valakit, elhiszed, hogy bármi lehetséges. Én is csak az első derbim után tudtam meg, mi az a Ferencváros.”

A derbik a legfontosabbak, ezt tudja, a drukkereknek is, akár fradista, akár újpesti.

„Imádtam játszani ezeken, és nyerni is. Ha pedig nyertünk, jött a teljes sötétzárlat, és egyszerűen nem tudtam, mit csinálok. Persze azt tudom, hogy néha csináltam "szar dolgokat". De ez vagyok én. Ez Csukics.”

Na de nézzük, milyen egy Csukics-féle játékos.

„Pintér is mondott olyat egy Fradi–Győr után, hogy Csukics gladiátor, jobb lenne, ha egy arénába mennék valakit megölni, mert minden meccsen legyilkolom az embereit. Ez az én stílusom.

A barátaimmal sokat játszottam, mindig mondták, hogy nyugodjak meg, és kérdezték, miért rúgom meg őket, amikor a barátaim. Mondtam, hogy a meccsen nincs nyugi. Utána szívesen áthívom őket, elmehetünk bárhova, de a meccsen nem látok barátokat.

És végül nézzük, Csukics szerint ki volt a legjobb légiós az NB I-ben:

„Itt vagyok 8 éve, túl sok játékost láttam, akik jöttek, és mentek is. Öt olyan külföldi volt, akik nagyon jó képességűek voltak:

néhány éve Coulibaly a Debrecenben, most Lazovics a Videotonban és Lamah még szintén a Fradiból.”

Jó, a végére még egy kis Csukics-mentalitás:

„...mindent meg fogok tenni a Fradiért, ha 23 órát kell dolgoznom, annyit fogok. Sosem felejtem el, hogy mit kaptam a Fraditól”

Itt a teljes interjú.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.