Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Fradi másodedzője, Máté Csaba a klub sajtóbeszélgetésén elárulta, nagy mozgásra lehet számítani a nyári átigazolási időszakban is.

A télen alaposan belehúzott a Fradi, fél csapatnyi játékost igazoltak (Amadou, Koch, Sternberg, Botka, Bognár, Kleinheisler), ami ugyan nemigen jött be, mert a dobogóért is hatalmasat kell küzdeniük, de legalább a szándék megvolt. Most Máté elmondta, a nyáron is nagy lesz a fluktuáció, ám ennek gyorsan le kell pörögnie az El-selejtező és a felkészülés korai kezdése miatt.

A jövőt illetően vannak tervek, már tárgyalásban állunk játékosokkal. Nem egyszerű a dolog, korán kezdődik a bajnokság és a nemzetközi selejtezők, ezért az átigazolásokban korán kell dönteni, a játékosok pedig nem szeretnek korán dönteni, mert úgy érzik, hogy van idejük augusztus végéig. Ezt a játékot kell úgy játszani, hogy a június 11-i kezdésre mindenki itt legyen a felkészülés elején, ne az legyen, hogy valaki 2-3 héttel később esik be és nem tudunk rá számítani.

Sajnos nem egy poszt van, aki látja a keretünk összetételét, vannak kölcsönjátékosaink, akik nagy valószínűséggel visszatérnek a klubjukhoz, a lejáró szerződésűekkel is megy még az alkudozás.

Az említett kölcsönjátékosok, akik távozhatnak: Kleinheisler, Djuricin, Rju.

Máté persze beszélt a jobb periódusról is, amibe most – kicsit megkésve – belekerült a csapat.

Mindenképpen jobb periódusban vagyunk az elmúlt időszakban, valóban kijjebb vagyunk a gödörből, de azt pontosan meghatározni, hogy mikor van az ember kint, meg egy kicsit még bent, ezt majd a végelszámolásnál kell szerintem. Az tény és való, hogy az elmúlt mérkőzéseken a mutatott játék és az eredményesség is biztató, szép játékkal szép gólokkal arattunk magabiztos győzelmeket, amelyeket nem kell megmagyarázni. Ezt a sorozatot folytathatjuk most, az, hogy volt három jó meccsünk, az nem jelenti azt, hogy ki lehet engedni egy kicsit.

Hosszú idő után tudtunk több meccset is lejátszani ugyanabban az összeállításban, ez nagyon fontos, ilyenkor jobban működnek az automatizmusok, a játékosok közötti kapcsolatok, amikor több időt tudnak egymással játszani. Ez előnyére vált a csapatnak, egy-egy játékos ennek köszönhetően jobb formába kerül, szép gólokat lő, az önbizalom nő a csapaton belül, ez mind azt eredményezi, hogy egy egységesebb, jobban kinéző együttest láthatnak a szurkolók.

(Fotó: MLSZ)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.