Coutinho a lehető legrosszabb vétel volt a Barcelonának, és még tovább romlik a helyzet, pedig már nincs is a csapatnál.

Philippe Coutinho 2018-ban szerződött a Barcelonához, 120 millió eurót fizetett érte a katalán klub a Liverpoolnak. A brazil középpályás (a Barcában balszélső) 76 meccsen lépett pályára, de nem igazán tudott beilleszkedni, 2019-ben kölcsön is adták a Bayern Münchennek. Amelynek színeiben most csereként beállva két gólt rúgott és egy gólpasszt adott a saját csapata ellen.

Szóval nem elég, hogy egy zsák pénz kifizetett érte a Barcelona most még a szögeket is ő verte be a koporsóba, de még akad ott pár beverni való. A Cou-transzfer ugyanis bonyolult volt, tele van bónuszokkal:

  • 5 millió euró: 25 lejátszott hivatalos meccs után – ez pipa
  • 20 millió euró: 100 lejátszott hivatalos meccs után – ezt megúszta a Barca eddig, összesen ugye 76 meccse van
  • 10 millió euró: ha a Barcelona kvalifikálja magát a következő két idényben a Bajnokok Ligájába – ez is pipa

És most felmerült egy újabb bónuszlehetőség a Liverpool előtt:

5 millió euró, ha a Barcelona megnyerni a Bajnokok Ligáját. Vagy Coutinho?!  Egyes angol források szerint az van a szerződésben, hogy ha a brazil két szezonon belül megnyeri a Bajnokok Ligáját, akkor jár a pénz. Kegyelemdöfés lenne.

Vagyis még 20 milliót lehúzott a 'Pool a Barcelonáról bónuszok formájában úgy, hogy semmit sem segített a katalánokon a brazil. Okos.

Persze így is jól jött a müncheni kölcsönszezon a Barcelonának:

(Fotó:  Manu Fernandez/Pool via Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.