Ha boldogtalan, el kell engedni, mondta a Liverpool-legenda Szalahról
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Coutinho kezét is elengedték, amikor már nem akart igazán maradni.

És abból jól is jött ki végül a Liverpool, Robbie Fowler szerint ugyanez a forgatókönyv ismét lehetséges. A vörösök rémes formába kerültek, már csak a 8. helyen állnak, ám Szalah így is kiemelkedik, hiszen 17 góljánál senki se rúgott többet a Premier League-ben.

Arra egyre kisebb az esélyt, hogy a Liverpool kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájára, ami törést okozhat. Gazdaságilag nem kell magyarázni, miért, és nyilván több játékos is inkább olyan csapatban focizna, ahol a legnagyobb tétért játszhat.

Mo Szalah ilyen lehet. Fowler ugyan szorgalmazza Szalah eladását a Mirrorban írt esszéjében, de szerinte a kluboknak el kell fogadniuk, hogy a játékosok néha a karrierjük építgetik.

Ha egy játékos így érez, akkor el kell fogadni és el kell engedni. Határozottan hiszek abban, hogy ha a focisták boldogtalanok és menni akarnak, akkor menniük is kell. Jürgen Klopp is ugyanezt mondta: nem akar olyan játékost a keretben, aki nem akar ott lenni.

Szalah is piacképes még, mert bár volt jobb formában, így is kiemelkedik, 28 évesen még jó árat kaphatnak érte és kereslet is van rá: a Real Madrid és a Barcelona is szemezgetett vele. Nem csoda, az egyiptomi támadónak elképesztőek a számai: 190 Liverpool-meccsen 118 gólt rúgott és 45 gólpasszt adott.

(Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.