Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyszerű – és valljuk be, meglepő – eredményt ért el azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon. Az a kérdés, hogy csoportelsőként, vagy -másodikként mennek Lékaiék a negyeddöntőbe. Ennek fontossága még a vezetőknél sem egyértelmű.

A szövetség alelnöke, Nagy László, és a válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István vasárnap a helyszínről tartott online sajtótájékoztatót, és nem teljesen kiforrott még, milyen utat választanak Spanyolország ellen. Mindkét válogatott ott van már a nyolc között, nem tudni, mennyire fognak pihentetni a negyeddöntőre. És kissé ellentmondásos Nagy nyilatkozata is.

Meglátjuk, hogyan alakul a másik csoport, kik lehetnek majd az ellenfeleink. Biztos vagyok benne, hogy minden előttünk álló feladatra maximálisan fel fogunk készülni. Jó pár meccs lehet még bennünk, bár ez persze sok mindentől függ. Minél messzebb szeretnénk jutni a világbajnokságon.”

Még azt is hozzátette, hogy evés közben jön meg az étvágy. A felkészülés szétszórtan kezdődött, de ahogy jöttek a vb-meccsek, mindenki egyre többet akart megmutatni magából. Nagyon egyben van a társaság, talán jót is tett, hogy kicsit a háttérben voltak a játékosok a torna előtt.

Aztán a minden meccset meg akarunk nyerni-felfogás, hirtelen óvatosabb lett:

Eddig nemigen jött be a magyar válogatottnak, ha egy meccset elengedett, mert utána nem tudott felpörögni, reméljük, megtalálják az optimális megoldást a spanyolok ellen. Aztán jöhet a szerdai negyeddöntő a francia, a norvég vagy a portugál hármas egyike ellen.

(Fotó: IHF)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.