Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Zlatan Ibrahimovic nem a pénz miatt igazolt az LA Galaxyhez.

Az MLS-ben elég szigorú fizetési sapka van, ami azt jelenti, hogy az amerikai klubok nem vehetik fel a versenyt az európai vagy a kínai csapatokkal.

Létezik azonban egy szabály, amely a kiemelt játékosoknak (anno Beckham miatt hozták létre) lehetővé teszi, hogy magasabb fizetést kapjanak. Minden csapatnak három kiemelt játékosa lehet, a többiek bére beleszámít a 4,035 millió dolláros fizetési sapkába. Az LA Galaxynek már van három kiemelt futballistája, ezért Ibrahimovicnak csak 1,5 millió dolláros bért tudtak ajánlani. Ami aprópénz ahhoz képest, amit korábban keresett, vagy amit például Kínában megkereshetett volna.

Mert a Sport Illustrated szerint Ibrahimovicnak több ajánlata is volt Kínából, ahol 100 millió dollár körül fizettek volna neki. Amikor a Galaxy megkereste az ügynökét, Mino Raiolát, és jelezte a vezetőség, hogy 1,5 milliós fizetést ajánlanak évente, akkor Raiola csak annyit mondott:

Ibrahimovicot viszont nem a pénz érdekelte, Los Angelesbe akart szerződni, a klubbal már akkor kapcsolatban volt, amikor a PSG-ben futtballozott, a szerződését viszont kábé csak két hete írta alá.

Azt meg már tudjuk, mennyire jól sikerült a bemutatkozás a svédnek:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.