Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Novemberben titokban kirepült Orosz Brazíliába, ám az ember sehol sem lehet elég óvatos, le is kapta valaki, amint épp egy Vasco-meccset néz, így azóta már többször is beszélt a brazil hadműveletről. A tehetséges focistákat magából még mindig tonnaszám ontó országba egy menedzserirodán keresztül ment ki a Fradi vezére, ott aztán nem tétlenkedett.

Elmondása szerint megállapodott a Fluminensével, melynek értelmében az utánpótlás-szakembereik, játékosmegfigyelőik ki tudnak utazni több hétre a Flu edzőközpontjába, ahol egyrészt edzéseket nézhetnek, tanulhatnak, másrészt már egészen fiatalon kiszúrhatják a tehetségeket, és figyelemmel kísérhetik a fejlődésüket, majd a megfelelő időben Budapestre csábítsák őket. A brazil tehetségeknek az európai szerződés az álmuk, az FTC pedig optimális ugródeszka lenne. Win-win.

Ám aktuálisan sokkal érdekesebb, hogy Orosz már most januárban erősítene brazilokkal, nem is akárkikkel. Elsősorban persze csatárban gondolkoznak, hiszen egyrészt nem áll túl jól a Fradi ezen a poszton, meg hát Brazíliából mégsem kapust kéne átcsábítani.

Orosz körülírása alapján – fiatal, korosztályos válogatott, sztárcsapat is megkereste már, plusz ugye a Flu – ez a támadó Robert Kenedy Nunes do Nascimento, vagyis Kenedy lehet. Ő a Flu csatára, tizenháromszor szerepelt az U17-es válogatottban (6 gól szerzett), egyszer pedig az U20-asban is. A 18 éves, 181 centis játékosnak 29 Série A-meccse van, ezeken két gólt lőtt, négy gólpasszt adott.

Ezt itt a Bahiának lőtte.

Ami pedig a sztárcsapatot illeti: tavaly a Manchester United szaglászott a csodagyereknek titulált csatár után, elsősorban az U17-es válogatott mutatott gólerős játéka miatt, ám végül egy sérülés miatt nem lett az üzletből semmi. Most a Fradiban újraépíthetné magát, immár Európában. A Transfermarkt 700 ezer euróra lőtte be az értékét, amivel Lamah és Mateos mögött a harmadik legértékesebb játékosa lehetne Doll mesternek.

Marlon

A másik kiszemelt minden bizonnyal Marlon Santos da Silva Barbosa, vagyis Marlon, a Fluminense középhátvédje lehet, mert őt meg a Milan akarja leigazolni, tehát az európai sztárklub érdeklődése szintén aktuális. A hírek szerint folyamatosan. Márpedig a Milan mindig is erős volt a brazilok felkutatásában, szóval nem lehet kutyaütő a srác. A 19 éves hátvéd 185 centis, tehát nem feltétlenül a levegő ura, inkább gyors, erős és kemény, valamint taktikailag érett. Viszont védekező középpályásként is bevethető, ami meg szintén hiányposzt a zöldeknél, bár védőként is jó befektetés lenne. Pláne, hogy Marlon szintén U20-as válogatott, a riói gárdában pedig 22 meccs van a lábában, a felnőttek között természetesen.

Marlont félmillió euróra taksálja a szakoldal, a szerződése 2017. szeptember végéig él.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.