Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Khamzat Chimaev a világ legnagyobb MMA-szervezetének, a UFC-nek a legújabb szenzációja.

Az orosz származású, de svéd színekben versenyző Chimaev mindössze tíz nap leforgása alatt új UFC-rekordot döntött. Bevállalta, hogy ilyen rövid időn belül kétszer is ketrecbe lép, sőt, mindkétszer nyert, a két bunyója során 192 bevitt ütése volt, és mindössze kettő bekapott. A mai legmagasabb szintű MMA-ban példátlan, hogy valaki ilyen rövid idő leforgása alatt kétszer is meccsel, általában az aktív bunyósok évi három, maximum négy meccset vállalnak, a bajnokoknál ez a szám egy vagy kettő.

A 8-0-ás profi mérleggel rendelkező Farkas becenevű bunyóst Habib 2.0-nak becéznek, utalva a stílusára, amely sok tekintetben hasonlít a UFC-bajnok Habib Nurmagomedovéra.

Chimaev július 15-én mutatkozott be a UFC-ben, John Phillips ellen nyert kopogtatással, majd tíz nappal később Rhys McKee-t TKO-zta.

A második nyertes meccse után azt nyilatkozta, minél hamarabb világbajnok szeretne lenni, és számára a világ legegyszerűbb dolga, hogy a ketrecben összetöri (ezt a kifejezést használta) az ellenfeleit, és ezért még pénzt is kap.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.