A profi bokszot kedvelők és művelők számára Jake Paul, a youtuberből lett bokszoló felér egy arculcsapással, és ezt nem csak azért írjuk, mert a pökhendi Paul alig mutat némi tiszteletet a sportág iránt. Az ok inkább az, hogy a srác a semmiből lett az ökölvívás egyik legjobban fizetett alakja, miközben szorgalmas és tehetséges sportolók százai soha nem juthatnak el erre a szintre.

Paul egyébként már öt „profi” meccsen van túl és ezekből négyen kiütéssel győzedelmeskedett, amihez nagyon gyorsan hozzá kell tenni, hogy igazi bokszolóval még nem volt dolga. Eddig két influenszerrel és két korábbi UFC-harcossal kesztyűzött. Legutóbb Tyron Woodley-val került szembe, immár másodjára, és míg az előző találkozóján pontozással győzött, most a hatodik menetben egy pusztító KO-val rendezte le ellenfelét.

Ezek a győzelmek csak még nagyobbra növesztették Paul alapból nem kicsi arcát, annak ellenére is, hogy olyan emberek ellen lépett a szorítóba, akik a profi boksz szabályrendszerében csupán képességeik töredékét használhatták ellene. Mivel egy Paul elleni meccs egyre nagyobb összegeket jelent a szemben álló felek számára, ezért egyre valószínűbb egy olyan mérkőzés, ahol Paul végre egy igazi bokszoló ellen mutathatja meg, mit tud.

Addig azonban még biztosan egészen elképesztő dolgok fognak elhangzani. Ilyen az a nyilatkozat is, amit Jake testvére, az ökölvívással szintén próbálkozó, ám öccsénél kevésbé elhivatott Logan Paul tett a minap egy podcastben, amikor konkrétan ezt találta mondani:

Tudod, hogy mit mondanak az emberek? Ezt mondják: a nagyszüleinknek ott volt Muhammad Ali, a szüleinknek ott volt Mike Tyson, nekünk pedig itt van Jake Paul.

Ha erről a Paul tesók egyike sem tudja, mekkora istentelen baromság, az csak a bokszról a rendelkezésükre álló tudást (vagy inkább annak hiányát) demonstrálja. Türelmetlenül várjuk, hogy Jake Paul végre egy olyan emberrel is találkozzon, aki tudja, mi fán terem a sportág és aki nem játszadozni megy fel a ringbe.

(főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Fantasztikus hangulat és holland tarolás a Hungarian Darts Show-n
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!