A csapat meg akár zárt kapuk előtt is játszhat az elnök miatt.

Szorul a hurok Andrea Agnelli, a Juventus és az európai labdarúgóklubokat tömörítő érdekvédelmi szervezet elnöke nyaka körül. És ebben megroppanhat az Öreg Hölgy is, pedig aztán Barzagliék nem tehetnek arról, hogy az elnök úr sumákol.

Agnellire Giuseppe Pecoraro szövetségi ügyész két és fél éves eltiltást kért, jegyüzérkedéssel vádolja az elnököt.

Ezért azért elég rosszul hangzik egy ekkora klubnál.

Nézzük a részleteket:

Állítólag maga Agnelli is tudott arról, hogy a Juve meccseire szóló jegyek, illetve belépők kereskedelmében a maffia is részt vett a maga módján. Persze hogy tudott, elvégre maga is elismerte, hogy többször is találkozott egy Rocco Dominello nevű fazonnal, aki a nemzetközi 'Ndrangheta maffia és a Drughi nevű ultracsoport tagja (korábban a calabraiai). Rocci most épp 8 éves börtönbüntetését üli.

Az elnök emellett egyes ultracsoportoknak könnyítette meg a jegyek beszerzését, legalábbis a vád szerint. Ez több szempontból is visszás, például azért is, mert ezek az ultrák a belépőket komoly haszonnal továbbpasszolták. Na meg az ultrák szoros kapcsolatban állnak több, a szervezett bűnözésben is érdekelt emberrel.

Az eltiltás mellett pénzbüntetést is ráverne az ügyész Agnellire, és emellett a Juventust is büntetné pár zárt kapus meccsel.

A szövetségnek tíz napja van dönteni az ügyben.

És ezt olvastad már?
Kiábrándítóan kezdte a PL-t a Man. United, de csak ezután jöttek a rossz hírek