Kassai egy időre ismét elveszítette sztárjátékvezető jellegét, ott ütik, ahol tudják

Aki egy ilyen BL-negyeddöntőt megkap, az egyértelműen sztárbírónak számít, ám Kassai Viktor most megint leküzdötte magát a középmezőnybe.

Kassai az egyetlen igazi magyar focisiker, a másik Dárdai Pál, aki hosszú német karrier után most edzőként villant. A játékvezető azonban folyamatosan hullámvasúton ül, mindig felküzdi magát, megkapja az esélyt nagy meccsekkel és tornákkal, majd egyetlen találkozón lerombol szinte mindent.

A tegnap esti Real Madrid–Bayern München sem sült el jól, kiállította Vidalt egy szerelése után, Boateng faultja után viszont nem adott meg egy büntetőt a Madridnak, majd megadott kettő darab lesgólt a Realnak, tovább is ment a Madrid.

A Bayern tizenegyesének jogosságát is kétségbe vonják sokan, szerintem az mindenképp adható volt, jó ítélet.

A többi miatt viszont páros lábbal szállt bele mindenki Kassaiba, majdhogynem szó szerint is, hiszen az öltözőben is megtalálták a bajorok. Ancelotti is kritizálta, nyíltan, majd jött Ribéry és Vidal.

– ezt a francia középpályás posztolta az Instagramra.

Itt látható, hogy CR mindkétszer lesen állt, vagyis egy tizenegyespárbajra jó lehetett volna a Bayern, ami ugye emberhátrányban megfelelő eredmény.

Vidal keserédesen trollkodott a leses képpel, odafirkált egy játékost:

Itt pedig Vidal kiállítása egy képen, de ezen aztán nehéz eldönteni, hogy tényleg labda volt-e. A 101GreatGoals szerint egyértelműen labda.

Did the referee get the Vidal second yellow decision wrong? It looked like he clearly won the ball #Bayern #RealMadrid #UEFA #UCL #Drama

101 Great Goals (@101greatgoals) által megosztott bejegyzés,

Úgyhogy akkor nézzük meg mozgóképen, ahol viszont elég jól látszik, hogy a chilei bár határozottan érkezett, a labdát tisztán elrúgta.

Kételkedik is valamiben Vidal:

Ilyen lopás egyszerűen nem történhet meg a Bajnokok Ligájában! Sokan látták, mi történt, egy kicsit már kételkedem... Tovább akartunk jutni, mindent beleadtunk ebbe a meccsbe, amit végül a rosszul meghozott döntéseivel befolyásolt a játékvezető. Nagyon rosszul ténykedett, kigolyózott minket a BL-ből.

Jogos volt Vidal kiállítása?

Ami tény, hogy a Real a négy közé jutott, akárcsak az Atlético, így megint lehet egy madridi házidöntő.

És sajnos hamarosan az is tény lesz, hogy Kassai Viktor egy ideig megint nem kap komolyabb felnőtt meccset, de nála ez a hullámzás már megszokott. 2010-ben még vb-elődöntőt fújt, majd 2011-ben Bajnokok Ligája-döntőt, aztán a 2014-es vébére meg már ki sem vitték. Azért, mert a 2012-es Európa-bajnokságon is óriásit hibázott, sőt, többet is.

A kontinenstorna után többen emlékeztek Kassaiék elképesztő hibáira, mint arra, ki nyerte az Eb-t, az Ukrajna–Anglia-meccsen az ukránoknak nem adta meg a szabályos góljukat, így a társrendezők a csoportkörben 1–0-ra kikaptak.

Legalábbis mindenki így emlékszik, ám az a teljes igazság, hogy ennél is nagyobb volt a hiba: ugyan a labda tényleg szemmel láthatóan átment a gólvonalon, ám az ukrán támadás viszont egy jó méteres lesről indult, tehát eleve nem szabadott volna elengedni.

Ez két, meccset eldöntő baki egy támadáson belül. Az Európa-bajnokságon. A rendező ország meccsén.

De innen is felállt Kassai az IFFHS szerint 2011-ben még az év legjobb játékvezetőjének választott Kassai és a csapata, 2016-ban kiválóan szerepelt az Eb-n, de most megint nekiállhat a sziszifuszi munkának. Ja és eközben itthon, az NB I-ben is folyamatosan támadják, főleg a Fradi, mert elképesztő hibákat vét, miközben magas lóról, nagyképűen és arrogánsan kommunikál.

Valami nagyon nincs rendben vele, mert ez a nagy kilengés, valamint hogy láthatóan itthon derogál neki a fújás nem vezet sehova. Már 2014-ben is leírtam, most megismétlem, hogy hibázni mindenkinek lehet – mondjuk ennyit tán nem –, de több szerénység és alázat is kelleni fog.

Azóta eltelt három év, és még mindig itt tartunk, még mindig hektikus, még mindig döbbenetes hibákat követ el, és egyre arrogánsabb. Kimarad a következő világbajnokság is...?

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon