Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sincs más célunk a sorozatunk, a Re-Player update-elésével, mint némi nevetést csempészni ezekbe a nehéz időkbe. És ebből nem maradhat ki Moussambani és Knézy Jenő nagyjelenete sem.

Eric Moussambani, az egyenlítő-guineai angolna majdnem belefulladt a medencébe a 2000-es olimpián Sydney-ben, ami a zseniális Knézy Jenő (az idősebb, természetesen) közvetítésével megfűszerezve az olimpiák történetének egyik legkomikusabb jelenete lett.

Géza Elemér Q országból érkező úszó egyedül vágott neki a távnak, miután vetélytársait, Karim Barét és Farkhod Oripovot diszkvalifikálták érvénytelen rajtért. Így aztán az 1:52.72 perces borzalmas idő ellenére továbbjutott, hiszen megnyerte a futamot - nem mellesleg országos csúccsal. Ez még önmagában is elég komikus, ám a 100 méteres haldoklást a zseniális Knézy Jenő adáson kívül kommentálta, és egészen pazar lett.

„Géza, Elemér Q.”

Még idősebb Knézy, a valaha volt egyik legtájékozottabb sportkommentátor sem tudta hova tenni a sportolót, az országot sem tudta beazonosítani. Egyébként Egyenlítő-Guineából érkezett Eric, és egyes hírek szerint egy hotel tízméteres medencéjében, mások szerint egy bányatóban készült fel az olimpiára, ahol életében először látott ötvenes medencét. Egy nemzeti hős, emeljük a kalapunkat előtte.

De ettől még varázslatos hangulattal ajándékozott meg minket ő és Knézy, aki olyan mondatokat durrantott, ami miatt még így húsz év után is potyognak a könnyeink a videót látva.

„Meghal, nem tudja végigúszni!”

Hiányzik Knézy Jenő!

Még egy apró adalék: Eric 2012-ben Egyenlítői-Guinea úszóválogatottjának edzője lett.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.