Hétvégén olyan történt a szegedi kajak-kenu világbajnoki válogatóversenyen, amit nagyon senki sem gondolt volna: a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros az 500 m-es döntőben a táv felénél megállt (és csak a kilencedik helyen ért célba).

Ezek után befejezi szenzációs pályafutását Douchev-Janics Natasa?

Már azt is tudjuk, valójában nem a páros állt le, hanem csak Douchev-Janics Natasa, erről pedig a háromszoros olimpiai bajnok kendőzetlenül és őszintén beszélt a DigiSportnak:

„Tegyük tisztába a dolgot, nem a Kovács, Douchev-Janics páros állt le, hanem csak én. Miattam történt, és vállalom érte a felelősséget. Kati nem az a versenyző, aki feladna egy versenyt. Rám sem volt jellemző, nem tudom az okát, miért történt ez meg épp most velem. Nem túl szerencsés, hogy párosban esett meg… Talán az elmúlt időszak kudarcainak lett ez a roppant kellemetlen következménye. De nem szeretnék erről többet beszélni, Katival leültünk, megbeszéltük. Fantasztikus ember! Sajnálni fogom ezt a napot, megbántottam Katit.”

Az interjúból az is kiderült, hogy rosszul mérte fel erejét, a 7-8 hónapos kihagyás után gyakorlatilag nem volt elég edzett a versenyhez, vagyis nem bírta szuflával. Bennünk már csak egy kérdés motoszkál, vajon most akkor befejezi szenzációs pályafutását vagy sem.

És ezt olvastad már?
Valószínűtlen szögletvariációt mutatott be a Nottingham