Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Balhé volt a HonvédHaladás Magyar Kupa-nyolcaddöntő lefújása után, a szikrát pedig természetesen Davide Lanzafame robbantotta: megszorongatta az újonc nyakát.

Az olasz szerint persze egész meccsen provokálták, Mátyus János, a Haladás edzője és Jagodics Márk csapatkapitány szerint persze egészen máshogy történtek az események, ők azt gondolják, elfogadhatatlanul viselkedett a kispestiek csatára.

Nézzük meg, mi is történt, aztán elmondják a főszereplők, ők hogy látták.

Az azért érdekes, hogy miután Lanzafame megráncigálta a nyakár a Haladás 17 éves középpályásának, Szekér Ádámnak, a tömegdulakodásra már nem maradt, rezignáltan elsétált. A fiatalt megvédő Jagodicsot, valamint a fejét kissé elvesztő Kálnoki Kist kiállították.

Szekér így látta:

„Szeretném hangsúlyozni, hogy a Honvéd nagyon jó csapat, Davide Lanzafame pedig remek futballista, élmény volt egy ilyen kaliberű gárda és egy ilyen kiemelkedő tudású futballista ellen játszani.

Aztán jöttek a többiek, jólesett, hogy elsőként Jagodics Márk sietett a segítségemre és csapattársaim is kiálltak mellettem. Sőt, nyilatkozatában Mátyus János vezetőedző is megvédett. Bevallom, azt viszont nem értem miért kapott Jagodics piros lapot. Ennyi történt, most már csak a vasárnapi, Csákvár elleni bajnokira koncentrálok.

Lanzafame egészen máshogy gondolja:

„A felvételeken azt láthatja mindenki, hogy mi történt a lefújást követően, azonban előzménye is volt a történteknek.

Sose azt nézem, hogy hány éves az ellenfelem, tisztelem a riválisok játékosait, és nem velük, hanem a labdarúgással akarok foglalkozni. A lefújást követően egy kicsit valóban elszabadultak az indulatok, ami természetesen nem jó, én sem örülök, hogy így alakult, de olyankor dolgozik az adrenalin az emberben. Ennél bővebben nem is szeretnék foglalkozni a történtekkel, most már a Kaposvár elleni mérkőzésre fókuszálunk, hogy sikeresen szerepeljünk a bajnokságban.”

Erre reagált Mátyus mester is a Nemzeti Sport kérdésére:

„Amit Davide Lanzafame állít, abból semmi nem igaz. Azt sem tudom, van-e családja, nem ismerem az embert, csak a futballistát. Elképesztő ez az egész! A mérkőzés előtt nagy barátsággal üdvözöltük egymást a kispestiekkel, Giuseppe Sanninónak sok sikert kívántam. A meccs után ő jött oda hozzám, mondtam neki, sok szeretettel várjuk őket Szombathelyen, és ezt most is így gondolom. 

Voltam én is légiós, a korosztályomból sokan játszhattunk külföldön hosszú éveken át, és két dolgot biztosan megtanultam: a hazámat képviselem, és az úgymond befogadó országot őszintén tisztelem. Soha nem jutott eszembe mondjuk a Bayern München vagy a Celtic elleni mérkőzés után a folyosón kiabálni az ellenfél edzőjével, vagy róla utólag hazugságokat állítani, de ahogy emlékszem, ilyen viselkedés Dárdai Pálra, Király Gáborra, Horváth Ferencre, Fehér Csabára és az összes akkori társamra sem volt jellemző – meglehet, más korosztály vagyunk. A klubunk sem tolerálta volna, ha ilyesmi bármelyikünknek eszébe jutott volna.”

A Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtök délután hivatalos honlapján közölte, hogy fegyelmi eljárás indult az incidens kapcsán.

(Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.