Lanzafame egy éven belül magyar válogatott lehet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Fradi olasz támadója a La Gazetta dello Sportnak nyilatkozott, és egy meglehetősen izgalmas téma is szóba került.

Davide Lanzafame 2017-ben bajnok lett a Honvéddal, majd pedig gólkirály a 2017–18-as szezonban, aztán a Fradiba igazolt, ahol egy szezonon belül lett bajnok és gólkirálya is.

A 32 éves támadónak ettől még nem fogyott el a motivációja, sőt, válogatott akar lenni. Magyar válogatott.

„Magyarország befogadott és én szívesen fogadom az új kihívásokat. Nagyszerű az összhangom Rossival, ugyanabban a társasházban lakunk, mindent neki köszönhetek.

A magyar foci nagyon fejlődik, az állam sokat fektet a stadionokba, utánpótlás-létesítményekbe. Egyre több a pénz, vannak emberek a stadionokban, az akadémiák gazdagok.

De beszélt a Honvédról és a Fradiról is.

Nincs harag, jó szívvel emlékezem a Honvédra. Mindig nehéz volt klubot váltani, még ha sok is volt belőle karrierem során. A Honvéddal egy év volt még a szerződésemből, a Fradi egy jobb, hároméves ajánlatot tett. Büszke vagyok a 2017-ben a Honvéddal, 24 év után nyert bajnokságra is. A Honvéd egy kis költségvetésű csapat odaadó szurkolótáborral, és Marco Rossival valami nagyszerű dolgot értünk el ott.

még ha három éve nem is volt bajnok a csapat. Három fordulóval a vége előtt behúztuk, én pedig büszke társgólkirály vagyok korábbi csapattársammal, Holenderrel együtt.

Hogy van-e szükség egy 33 éves honosított játékosra a magyar válogatottnak, az már egy másik témakör, majd Marco Rossi eldönti.

(via ulloi129; fotó: MTI/Czagány Balázs)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.