Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Majdnem száz százalék, hogy a Ferencváros és az NB I egyik legjobb játékosa elhagyja a BL- vagy El-csoportkörre hajtó magyar bajnokot.

Már egy ideje lóg a levegőben a lehetőség, hogy Davide Lanzafame lelép a Fradiból, és nemcsak azért, mert konfliktusa volt Szerhij Rebrovval, hanem azért is, mert kicsit idegen testként funkcionál a csapatban.

Az ukrán mester stratégiájába nem könnyű beleilleszteni egy olyan támadót, aki se nem klasszikus center, sem nem támadó középpályás. Rebrov sokmozgásos, letámadós focijába sehogyan sem illett, még ha lőtte is a gólokat. Emellett Lanzafame, még ha hatalmas szíve is van, kissé individualista játékos.

Már a tavasz vége óta el akarta hagyni a Fradit, most viszont, hogy megvették Franck Bolit, a klub is elkezdett neki csapatot keresni.

Az elefántcsontparti csatár jobban beleillik a stratégiába, arról nem beszélve, hogy fiatalabb is. Képességei alapján pedig minden bizonnyal Lanzafamét még eggyel hátrébb tolta volna a rangsorban.

A csakfoci (és a Fradi szurkolói oldalának) értesülései szerint

A kispestiek új olasz vezetőedzője, Giuseppe Sannino már egyébként is szorgalmazta a csatár megszerzését, Lanzafame pedig most már egyértelműen kijelentette, hogy menni akar. A klubok már megegyeztek, a játékosra még vár egy utolsó tárgyalás a Honvéd tulajdonosaival.

A 32 éves játékos kétszer lett az év játékosa az NB I-ben, és tavaly gólkirály is volt.

(Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.