A 2026-os milánói téli olimpiai pályázat jelentheti az AC Milan és az Internazionale stadionjának, a San Sirónak a végét.

Európa egyik legismertebb és Olaszország legnagyobb stadionja, a San Siro – vagy a Giuseppe Meazza Stadion – egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy lebontsák. Olasz források szerint Milánó önkormányzata szerint a stadion nem tekinthető a város kulturális öröksége részének, mert az eredeti 1925-ös épületet többször átépítették.

Ez pedig azt jelenti, hogy reális esély van arra, hogy a stadiont a jelenlegi formájában lebontják, helyére parkot, vagy olyan stadiont terveznek építeni, amely alsóbb osztályú kluboknak lehetne az otthona. Az új arénát a jelenlegi parkoló fölött alakíthatják ki.

A Giuseppe Meazza Stadion jelenlegi befogadóképessége 80 018 fő

A San Sirót 1926-ban adták át, 1939-ben, majd 1940-ben és 1952-ben bővítették. 1952-ben az olasz–brazil meccset 150 ezer néző előtt rendezték meg a stadionban. Később a '80-as években biztonsági okokból csökkentették a befogadóképességét. Két világbajnokság meccseinek adott helyszínt, 1934-ben a San Siróban rendezték többek között az elődöntőt, 1990-ben pedig a nyitómeccset és egy negyeddöntőt. A Bajnokok Ligája (vagy BEK) döntőjének négyszer adott otthont, legutóbb 2016-ban.

(via)

És ezt olvastad már?
A Chelsea támadója nem érti, miért imádják a szurkolók, miközben nem rúg elég gólt