Egyéni képességeket nézve hátrányból indulunk Izland ellen, de egy ilyen erős mezőnyben ez szinte mindenki ellen így van – mondta Lékai Máté a molcsapat.hu-nak adott interjújában.

A Hollandia elleni csalódást okozó, kellemetlen vereség után a portugálok ellen javított a magyar kézilabda-válogatott, amivel még versenyben vagyunk a továbbjutásért. De nehéz lesz, mivel Izland ellen kellene nyerni, márpedig az északiak a legerősebbek a csoportban. És ha nyerünk, az sem mindegy, mennyivel.

Lékai szerint nekünk csak csapatként van esélyünk nyerni, képességekben kicsit el vagyunk maradva, és az éles meccsekhez is csak kevesen vannak hozzászokva.

„Mi nem Dánia vagyunk, nincs egy sornyi világklasszisunk, akik közül ha egynek jó napja van, már nagy baj nem éri a csapatot. Mi semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból, mindig maximális koncentrációval és odaadással kell pályára lépnünk, mert ez az erősségünk.”

Azt mondja, vannak kiváló játékosaink, az egyéni képességek megvannak, de ha egyénieskedni kezdenénk, egy Eb-erősségű mezőnyben nem sokra jutnánk. A magyaroknak a csapatban rejlik az ereje, illetve abban, hogy tudnak egymásért is küzdeni. Ha csapatként jól működik a válogatott, akkor versenyben tud lenni a legjobbakkal is, ha viszont nem, akkor szenvedés jön.

„Dolgos, jó csapatunk van, de ha a játékosokat egyenként összevetjük az ellenfelekkel, azt látjuk, hogy a mieink közül jóval kevesebben játszanak a legerősebb versenysorozatokban.

A BL-meccsek hőfokát, tempóját, feszültségét nem lehet edzésen modellezni, márpedig az igencsak kiegyenlített Eb-mezőnyben is hasonló minőségűek a meccsek. Ebből a szempontból csaknem minden meccset hátrányból kezdünk.

Nekünk másban kell felülmúlnunk az ellenfeleket, ahhoz hogy nyerni tudjunk: jobban kell akarni a győzelmet, nagyobb szívvel harcolni. Izland a csoport legerősebb válogatottja, akad néhány világklasszisa is, ráadásul rendkívül kellemetlen stílusban védekeznek, mondta Lékai, de tudják, mekkora a tét és le kell győzniük Izlandot.

A teljes interjút itt olvashatod el.

(Fotó: Kolektiff Images/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az Arsenal egy szinte biztos BL-helyet bukott el valószínűleg