Tétje már nem volt az utolsó vb-selejtezőnek, de sikerült jól zárnia a sorozatot Marco Rossi csapatának.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott nem lesz ott a 2022-es katari világbajnokságon. Varsóban nyerni azonban nem könnyű feladat, függetlenül attól, hogyan áll a csoport. A magyar válogatott ezt a bravúrt hajtotta végre, 2–1-re legyőzte a lengyeleket, így zsinórban két győzelemmel zárta a selejtezőt. Magyarország végül a negyedik helyen végzett a csoportban, az angolok 26 ponttal nyertek és kiemelkedtek, a lengyelek 20 pontot, az albánok 18-at szereztek, Magyarország a lengyelországi győzelemmel 17 pontos.

Schäfer András góljával került előnybe a 37. percben Magyarország:

A lengyelek Karol Swiderski góljával egyenlítettek a 61. percben:

A hajrában jött a győztes magyar gól, a 80. percben Gazdag Dániel talált be:

A meccset követően Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, hogy nagyszerű eredményt sikerült elérnie a csapatnak:

„Nagyon erőteljesen játszottak a lengyelek. Ők osztották a lapokat, ők irányították a meccset. Mi pedig nagyon óvatosak, precízek és okosak, és mint mindig, nagyon motiváltak voltunk. Ezek a srácok, akik a csapatunkat alkotják, büszkék arra, hogy a magyar válogatottat képviselhetik. És ezen az estén egy nagyon jó eredményt sikerült elérnünk, köszönhetően annak, hogy remekül játszottunk. Nagy odaadás nélkül nem sikerült volna pontot szereznünk sem Varsóban, sem a Wembleyben. Lengyelországnak ma szüksége volt a három pontra. Keményen kell tovább taposnunk a magunk ösvényét. Legyünk emellett szerények, tiszteletben tartva mindenki mást.”

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

És ezt olvastad már?
Ibrahimovic pezsgővel és szivarral ünnepelte a Milan bajnoki címét