Leonardo nem először mondta ki nyíltan, hogy nem tetszik neki, ahogy a Real Madrid és konkréten Florentino Pérez elnök viselkedik az Mbappé-transzfer kapcsán. Közben megszólalt a madridi csapat feje is.

Kylian Mbappé a napokban nyilatkozott, elmondta, hogy a nyáron valóban a Real Madridhoz akart igazolni, úgy érezte, hogy a párizsi kalandja befejeződött, új kihívásokra vágyik. Szerinte időben jelezte a PSG irányába, hogy nem fog hosszabbítani és nem akar maradni, a klubváltása azonban nem jött össze. A Párizs kockáztat, és belement abba, hogy valószínűleg ingyen elveszíti a 22 éves futballistát. Ugyanakkor azt is elmondta Mbappé, hogy túllépett már a nyári transzferszezonon, jelenleg boldog és motivált, csak a szezonra fókuszál.

Közben megszólalt a Paris Saint-Germain sportigazgatója, Leonardo. A brazil már korábban is elmondta, nem elégedett a Real Madrid viselkedésével, és ezt újra megerősítette:

Ugyanazon a héten egy Real-játékos, Benzema, a csapat edzője, Ancelotti és Florentino Pérez, az elnök is Kylian Mbappé leigazolásáról beszélt. Ez egy újabb jele annak, hogy nem tisztelik sem a PSG-t, sem pedig a játékost. Pérez úgy beszélt, mintha már a játékosa lenne Mbappé. Még egyszer hangsúlyozom, ez a tisztelet hiánya és nem tolerálható

nyilatkozta Leonardo.

Mindezt azután, hogy Florentino Pérez a következőt mondta:

Januárban híreink lesznek Mbappéról, reméljük, január elsején minden elrendeződik.

Arra gondolt a fővárosi klub elnöke, hogy január elsejétől már mindenkivel szabadon tárgyalhat a francia világbajnok, mivel a szerződése 2022 nyarán lejár.

Később aztán már magyarázkodott Pérez:

Félreértették a szavaimat. Arra céloztam, hogy januárig kell várnunk a friss hírekre. Mindig is tiszteltük a PSG-t, és jó volt a két klub közötti kapcsolat.

Röviden tehát: továbbra is megy az izmozás a két klub között. A Párizs nincs könnyű helyzetben, hiszen Mbappé, ha nem hosszabbít, akkor jövő nyáron szabadon igazolhat bárhova. Úgy tűnik azonban, hogy nem is ez a PSG számára a legnagyobb tüske, hanem a Real Madrid – általuk felsőbbrendűnek vélt – hozzáállása.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Drámai meccsen, az utolsó pillanatokban nyert a kéziválogatott az Eb-n