Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az NBA-ben fizetési sapka van, Koreában meg magassági sapka lesz.

Meglehetősen unortodox módon próbál javítani a koreai kosárlabda színvonalán és nézettségén a szövetség: elzavarják a túl magas légiósokat, többek között az előző szezon pontkirályát, David Simont is elküldte csapata.

A hazai játékosokra természetesen nem vonatkozik a szabály. Az új szabály miatt a 206 centis amerikai David Simonnak távoznia kell, holott a napokban záruló szezonban 25,68 pontot átlagolt, amivel pontkirály lett. Ráadásul ő nem egy vándorló amerikai kosaras, 2010-től öt idényt húzott le a dél-koreai bajnokságban.

„Nem tartoztam a legmagasabb játékosok közé, sőt, még a csapatomban sem én voltam a legnagyobbEgyszerűen nem értem az egészet.”

Az elnök megindokolta a döntést, ami minimum furcsa: azt szeretné, hogy a koreai játékosok gyorsak és ügyesek legyenek, ezzel kevésbé a magasságra helyeződne a hangsúly. Sőt, a sportvezető szerint így gyorsabb lesz a játék is, emiatt talán a szurkolók ismét visszatalálnak a sportághoz, az előző szezonban megfeleződött a nézőszám.

A szurkolók mondjuk nem díjazzák a döntést, petíciót nyújtottak be, hogy töröljék el ezt a vicces új szabályt, szerintük az komolytalanná teszi majd a bajnokságot.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.