Több európai topcsapat is felmerült a River Plate támadójával kapcsolatban, a Manchester City pont nem. Aztán mégis az égszínkékek léptek a leggyorsabban.

Az nem volt titok, hogy a Manchester City eltökélt abban, hogy igazoljon egy csatárt. Tavaly sokáig kerülgették Harry Kane-t, de a Spurs végül nem engedte. Azóta már Erling Haaland került a listájuk élére, a Dortmund norvég gólvágója a nyáron váltani akar, a Citynek meg is lenne rá a pénze.

Ennek tükrében meglehetősen váratlan hír jött:

a Man. City mindenben megegyezett a River Plate-tel Julián Álvarez átigazolásában.

Miután az angolok a játékossal is megegyeztek, biztosnak tűnik, hogy a 21 éves csatár a City játékosa lesz. Veronica Brunati írta meg, hogy 27 millió dollárt fizet a City, amire még jöhetnek bónuszok. A tavasszal még a Riverben marad, hogy játszani tudjon a Libertadores-kupában, a nyáron pedig vagy csatlakozik a Manchesterhez, vagy kölcsönbe megy valahova Európában.

A 170 centis tehetség 46 meccset játszott ebben a szezonban, 24 gólja és 15 gólpassza van, fél Európa sorban állt érte: a Juventus, a Barcelona, a Real Madrid, a Napoli és a Liverpool is szóba került vele kapcsolatban. Álvarez középcsatárként és jobbszélsőként is tud játszani, akárcsak Gabriel Jesus; nagy kérdés, a brazil helyére érkezik-e, vagy esetleg Haalandról mondtak le.

(Fotó: Marcelo Endelli/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az Arsenal galléros, a Manchester City tradicionális mezben fog focizni a következő szezonban
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!