Az Európa-bajnok olasz válogatottnak pótselejtezőt kell játszania a vb-kijutásért, a 2018-as világbajnokság előtt ez nem volt túl sikeres, a svédek kiverték őket. Roberto Mancini most optimistább.

Hiába nyert Eb-t Olaszország, és hiába lett veretlen a selejtezőcsoportban, Svájc jutott ki közvetlenül a világbajnokságra, mivel Manciniék négyszer is ikszeltek. Ebből kétszer a svájciak ellen, és ami még bosszantóbb lehet az olaszoknak, hogy Jorginho mindkét meccsen kihagyott egy tizenegyest.

„Most már ez ellen nem tehetünk semmit, márciusban lesz a rájátszás, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani – mondta Mancini a RAI Sportnak, amit a Football Italia írt meg – Jelenleg a gólszerzéssel megszenvedünk, annak ellenére, hogy domináltuk a meccset, birtokoltuk a labdát és kezdeményeztünk is, Észak-Írország védelmét képtelen voltunk feltörni.”

Ő is kitért a fájó tizenegyesekre.

„Nagy kár, mert jóval korábban lezárhattuk volna a csoportot. Két kihagyott büntetőnk volt a döntő meccseken, tehát ez azt mutatja, hogy megvolt az esélyünk a győzelemre.”

Az utóbb sorsdöntőnek bizonyuló bolgárok elleni meccs előtt nem voltak formában.

„A Bulgária elleni meccs előtt mindössze két Serie A-forduló ment le, és mindig ezek a meccsek a legnehezebbek, mivel rozsdásak voltunk. De akkor még mindig megvolt az esélyünk, hogy kétszer megverjük Svájcot.”

De most előre néz Mancini, nagyon is:

„Most készülünk a márciusra, és magabiztosak vagyunk a rájátszással kapcsolatban. Kijutunk a világbajnokságra, és remélhetőleg meg is nyerjük a tornát.”

(Fotó: Ramsey Cardy/Sportsfile via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Medvegyev fröcsögve hülyézte és kiscicázta le a székbírót